Τι ισχυρίζεται ο 28χρονος μέσω του δικηγόρου του για την τραγωδία στο Αίγιο

Τι ισχυρίζεται ο 28χρονος μέσω του δικηγόρου του για την τραγωδία στο Αίγιο

Σε κατάσταση σοκ η 20χρονη συνεπιβάτης του στο αυτοκίνητο - Τι λέει ο μητέρα του

Μια «τεράστια συγνώμη» από τον 28χρονο οδηγό που προκάλεσε το τροχαίο στο Αίγιο και τον θάνατο της 67χρονης γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της, εξέφρασε μιλώντας στον τ/σ Star ο δικηγόρος του, Ιωάννης Σαμέλης.

«Μια συγνώμη δεν απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων» σημείωσε ο δικηγόρος συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι το ελάχιστο». Σύμφωνα με τον κ. Σαμέλη, ο εντολέας του βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. «Παρακολουθείται από ψυχιάτρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι υπό φαρμακευτική αγωγή», όπως είπε. Παράλληλα, διέψευσε ότι ο 28χρονος επιχείρησε μετά την τραγωδία να διαφύγει μέσω θαλάσσης.

Ο δικηγόρος του 28χρονου χαρακτήρισε «κινηματογραφικό σενάριο» την απόπειρα να προσπαθήσει να διαφύγει ο εντολέας του μέσω θαλάσσης, αποδίδοντας την ενέργεια του 28χρονου να πέσει στη θάλασσα, στο σοκ το οποίο είχε υποστεί μετά το τροχαίο. Ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα κι αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, απάντησε ότι οι αιματολογικές εξετάσεις θα δείξουν την αλήθεια, ενώ από τις εκθέσεις της Τροχαίας θα φανεί, αν έτρεχε και αν η ταχύτητα που είχε αναπτύξει, ήταν μεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου.

«Η ουσία είναι, ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χτύπησε τους δυστυχείς, το βρέφος και τη γιαγιά του» υπογραμμίζει ο κ. Σαμέλης, αναφέροντας ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες του δυστυχήματος μένει να αποσαφηνιστούν.

Σοκαρισμένη η 20χρονη συνοδηγός

Αναφερόμενος στην 20χρονη συνοδηγό του 28χρονου κατά το δυστύχημα, είπε ότι «μίλησα μαζί της, όσο ήταν εφικτό. Είναι σε κατάσταση ψυχικού σοκ. Είναι μία νέα κοπέλα, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, δεν μπορεί να συνεισφέρει με κάποιες λεπτομέρειες, περισσότερο από όσα έχει καταθέσει στην Τροχαία» σημειώνει ο κ.Σαμέλης.

Ο δικηγόρος περιγράφει ότι η μητέρα του 28χρονου ζήτησε από τον δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή του. «Είναι ένα σοβαρό παιδί, καπετάνιος είναι, με καθαρό ποινικό μητρώο, δεν είναι εγκληματίας. Ήταν η κακιά στιγμή».

Σε δραματική κατάσταση και η οικογένεια του 28χρονου

Οι γονείς του υπαίτιου της τραγωδίας είναι επίσης σε δραματική κατάσταση, επισημαίνει ο δικηγόρος. «Η μητέρα του πήγε στον τόπο του δυστυχήματος, να συνοδεύσει τα θύματα με το ασθενοφόρο κι εκεί διαπίστωσε, ότι είχαν καταλήξει» είπε και συμπλήρωσε ότι «και η μητέρα παρακολουθείται με τον γιατρό». Ο δε πατέρας του 28χρονου, όπως ανέφερε, βρίσκεται στο εξωτερικό.

«Προσπάθειά μας θα είναι, όσο γίνεται, να βρεθούμε στο πλευρό αυτών των πονεμένων ανθρώπων. Ένα σπίτι έκλεισε κι ένα άλλο είναι σε δραματική κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν μόνο πονεμένοι» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η κηδεία της 67χρονης και του ενός έτους εγγονού της. Οι δύο σοροί τάφηκαν σε διπλανούς τάφους.