«Τρύπωνε» σε σπίτια και ξενοδοχεία και μετά πουλούσε τα κλεμμένα

«Τρύπωνε» σε σπίτια και ξενοδοχεία και μετά πουλούσε τα κλεμμένα

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών με δράστη νεαρό αλλοδαπό

Χρήματα, κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και διάφορα αντικείμενα άρπαζε νεαρός «ποντικός» στο Ρέθυμνο ο οποίος στη συνέχεια έβρισκε … αγοραστές για να διαθέσει τα κλεμμένα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr οι διωκτικές αρχές του Ρεθύμνου με τη σύλληψη του 18χρονου αλλοδαπού κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών αλλά και να τερματίσουν την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου, καθώς ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο κατάφερε να μπει στο σπίτι ενός 44χρονου Ρεθυμνιώτη από όπου και άρπαξε χρήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 18χρονος συλληφθείς ήταν ο δράστης της κλοπής και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Στη συνέχεια όμως προέκυψε ότι ο 18χρονος αλλοδαπός βρισκόταν πίσω και από άλλες δύο κλοπές που είχαν σημειωθεί στις 22 Αυγούστου σε δωμάτια ξενοδοχείων από όπου ο επιτήδειος “ποντικός” είχε αρπάξει χρήματα, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα των πελατών.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν 26χρονο αλλοδαπό καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα κλεμμένα κινητά το οποίο είχε «αγοράσει» από τον 18χρονο συλληφθέντα.

Οι δύο άνδρες πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.