Η επιχείρηση για την διάσωση των ανθρώπων που παρασύρθηκαν από κύματα στην Κρήτη

Η επιχείρηση για την διάσωση των ανθρώπων που παρασύρθηκαν από κύματα στην Κρήτη

Το σκάφος που πήγε να βοηθήσει στην διάσωση των κολυμβητών ανετράπη λόγω των κυμάτων - Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι διασώθηκαν

Μεγάλη κινητοποίηση στήθηκε λίγο μετά τις 14:30 στην θαλάσσια περιοχή των Γουρνών Ηρακλείου όταν τέσσερις κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, κινδύνεψαν να πνιγούν ενώ κολυμπούσαν σύμφωνα με το flashnews.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 10χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα, με τον 48χρονο πατέρα του να βουτά για να σώσει το παιδί του αλλά με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και αυτός.

Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσώστες, το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ καθώς και ένα φουσκωτό σκάφος από τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες ναυαγοσώστης κατάφερε και έβγαλε στην παραλία το ανήλικο παιδί το οποίο παρελήφθη από διασώστες του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Όμως όταν οι δύο διασώστες με το φουσκωτό προσπάθησαν να βγουν στα ρηχά για να σώσουν τον 48χρονο πατέρα - το σκάφος «ακούμπησε» στον βυθό και – λόγω του μεγάλου κυματισμού – ανετράπη, με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στην θάλασσα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι διασώθηκαν.