Η συγκινητική φωτογραφία με τον εθελοντή πυροσβέστη που δίνει κουράγιο σε κάτοικο της Εύβοιας

Η συγκινητική φωτογραφία με τον εθελοντή πυροσβέστη που δίνει κουράγιο σε κάτοικο της Εύβοιας

Δείτε τις εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης της

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν μέρα – νύχτα οι πυροσβέστες στην Εύβοια προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έχει ξεσπάσει. Προτεραιότητα για όλους έχει η ανθρώπινη ζωή και εκεί επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες από την πρώτη στιγμή.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν και το μέγεθος της κούρασης των ανθρώπων που παλεύουν με τις φλόγες όλες αυτές τις ημέρες. Παρά τις δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνούν όμως και την ανθρώπινη πλευρά τους. Έτσι σε μια από αυτές φαίνεται ένας από τους πυροσβέστες να απλώνει το χέρι του και να ακουμπά το κεφάλι μιας γυναίκας την οποία είχαν μεταφέρει λίγο νωρίτερα από περιοχή όπου είχε φτάσει η φωτιά.

Η γυναίκα φαίνεται να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει ενώ βάζει το χέρι στο πρόσωπο της καθώς δυσκολεύεται να αναπνεύσει λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το νερό που πέφτει πίσω τους προκειμένου να σβήσουν την φωτιά που έχει φθάσει στο σημείο. Η γυναίκα έχει βρεχτεί από το νερό και περπατά ξυπόλητη πάνω στα καμένα για να φθάσει σε ασφαλές μέρος.

 

 

Η πυροσβέστης η οποία την βοήθησε να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, λυγίζει από την κούραση και κάθεται στο έδαφος να πάρει μια ανάσα.