Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Η φωτιά από τη θάλασσα επιστρέφει στη Στροφυλιά

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Η φωτιά από τη θάλασσα επιστρέφει στη Στροφυλιά

Στο χωριό Κήρινθος βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν

Επιστρέφει και πάλι η φωτιά από τη θάλασσα στο χωριό Στροφυλιά στη Βόρεια Εύβοια.

Νοτιότερα, στο χωριό Κήρινθος βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν.

Εκατοντάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στην παραλία της Κοτσικιάς στο βορειοδυτικό τμήμα όπως επίσης και λίγο βορειότερα στο Ψαροπούλι, ενώ η μοναδική διέξοδος πλέον είναι προς το Πευκί και την Ιστιαία αφού από τη Αγία 'Αννα έως το Ψαροπούλι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν μέτωπα φωτιάς και πεσμένοι κορμοί δέντρων τους οποίους προσπαθούν να απομακρύνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Στην ενδοχώρα η φωτιά έχει περάσει από την Κοκκινομηλιά, πέρασε το «μακρύ ρέμα», περιοχή όπου πίστευαν ότι θα μπορούσαν να την σταματήσουν, συνέχισε προς Κρυονερίτη, προς Μηλιές και έχει κυκλώσει τις Αγδίνες.

«Έχουμε βγάλει έξω όλους τους αγρότες με τα τρακτέρ και οργώνουν τις περιοχές για να αποτρέψουμε τα χειρότερα» δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Λουκάς Λιάσκος και συγχρόνως επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις για βοήθεια από εναέρια μέσα.

«Απελπιστική» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννης Κοτζιάς που μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ σημειώνει πως «η ταχύτητα της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη χωρίς όμως να πνέουν αυτή τη στιγμή ισχυροί άνεμοι. Αν δεν μας στείλουν εναέρια μέσα για να σταματήσουμε τις φλόγες η φωτιά θα καταλήξει στη θάλασσα…».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ. 'Αγγελο Μισιρλή που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «τις προηγούμενες μέρες και ώρες προσπαθούσαμε να συγκροτήσουμε την άμυνά μας με αντιπυρικές ζώνες. Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά τα κατέστρεψε όλα….».

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Β. Εύβοια αυτή την στιγμή επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου ενώ στην περιοχή άρχισε να λειτουργεί από σήμερα το πρωί και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.