Οι συγκλονιστικές εικόνες από την πυρκαγιά στον Υμηττό που έκαναν τον γύρο του κόσμου

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την πυρκαγιά στον Υμηττό που έκαναν τον γύρο του κόσμου

Πώς εκκενώθηκε η περιοχή και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τη μανία της φωτιάς

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Υμηττό.

Οι Αρχές μπήκαν αμέσως σε «κόκκινο» συναγερμό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και η δράση τους ήταν συντονισμένη ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια οι κάτοικοι της περιοχής από τις φλόγες.

Ευτυχώς η πυρκαγιά τέθηκε σε έλεγχο χωρίς να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και κυρίως χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν σπίτια προληπτικά και σε κάποιες περιπτώσεις οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν τους κατοίκους ακόμη και με ντουντούκες.

Η φωτιά απασχόλησε εκτενώς τα ελληνικά Μέσα αλλά έγινε θέμα και σε ΜΜΕ του εξωτερικού.

Οι εικόνες με τις φλόγες να διατρέχουν την κορυφογραμμή και τις πλαγιές του Υμηττού έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Πώς Πυροσβεστική και Αστυνομία απομάκρυναν τους κατοίκους από τις φλόγες

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:18 και ξεκίνησε από δασική έκταση και γρήγορα εξαπλώθηκε. Μια από τις πρώτες κινήσεις που έκαναν οι Αρχές ήταν να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha προβλήθηκαν πλάνα τα οποία αποτυπώνουν καρέ-καρέ την επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής και δείχνουν το πώς Πυροσβεστική και Αστυνομία απομάκρυναν τους κατοίκους από τις φλόγες οι οποίοι τρομοκρατημένοι ρωτούσαν πού θα πάνε. Οι Αστυνομικοί με απόλυτη ψυχραιμία τους έδιναν οδηγίες για το πώς θα απομακρυνθούν από τη περιοχή προκειμένου να είναι ασφαλείς.