Καρέ – καρέ η εκκένωση του Υμηττού μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα

Καρέ – καρέ η εκκένωση του Υμηττού μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα

Πώς Πυροσβεστική και Αστυνομία απομάκρυναν τους κατοίκους από τις φλόγες

Συγκλονίζουν τα πλάνα από τη συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής του Υμηττού μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:18 και ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha προβλήθηκαν πλάνα τα οποία αποτυπώνουν καρέ-καρέ την επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής και δείχνουν το πώς Πυροσβεστική και Αστυνομία απομάκρυναν τους κατοίκους από τις φλόγες.

Οι πολίτες τρομοκρατημένοι ρωτούσαν «πού θα πάνε» και οι αστυνομικοί τους έδιναν οδηγίες για το πώς θα απομακρυνθούν από τη περιοχή προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha φαίνονται ανάμεσα στις φλόγες έχουν καταγραφεί και εκρήξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Ωστόσο ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε μιλώντας στο δελτίο πως οι εκρήξεις αυτές έγιναν μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και πως οι συγκεκριμένες προήλθαν από φιάλες που υπήρχαν στο σπίτι κατοίκου και πως προβλεπόταν από το επάγγελμα του να τις κατέχει.