Φωτογραφίες από την καμένη περιοχή στον Υμηττό

Φωτογραφίες από την καμένη περιοχή στον Υμηττό

«Βγάζαμε κόσμο από σπίτια, ρίχναμε νερό με λάστιχα» - Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Υμηττό, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παραμένουν ακόμα ενεργές.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία, όπου και είχε διακοπεί μετά την έναρξη της πυρκαγιάς.

«Βγάζαμε κόσμο από σπίτια, ρίχναμε νερό με λάστιχα»

Για τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν λίγο μετά τις 3 το πρωί ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό, μίλησε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, περίπου στις 3:20 φυσούσε τρομερός αέρας και ο ίδιος έτρεξε στο δάσος για να φτάσει στη φωτιά. Μαζί με άλλους κατοίκους πήραν λάστιχα και άρχισαν να ρίχνουν νερό προκειμένου να σώσουν τα σπίτια, ενώ έβγαζαν κόσμο από τα σπίτια.

Μάλιστα, όπως ανέφερε τελευταία στιγμή βοήθησαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να φύγει από το σπίτι του. Ο ίδιος τόνισε πως από μία κατοικία ακούγονταν εκρήξεις.

Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής για φωτιά στον Υμηττό: Ζημιές σε δύο σπίτια, δεν κινδύνευσαν ζωές

Δύο σπίτια φαίνεται πως υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά στον Υμηττό, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως το ευτυχές είναι ότι δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος μέσα.

Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι η κατάσταση φαίνεται να ελέγχεται, τουλάχιστον από την πλευρά της Παιανίας και των Γλυκών Νερών και πλέον έχει πέσει ο αέρας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φιλίππου έκανε έκκληση στον κόσμο να μην έρχεται στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες από την καμένη περιοχή: 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος