Διασώστες περιγράφουν την στιγμή του εντοπισμού της 35χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία

Διασώστες περιγράφουν την στιγμή του εντοπισμού της 35χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία

«Περάσαμε τρεις φορές από το συγκεκριμένο σημείο και εντελώς τυχαία την είδαμε» - Τα συγκινητικά αντίο των φίλων της

Για τις πρώτες εικόνες που αντίκρισαν μίλησαν δυο διασώστες που συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό της 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, Μιχάλης Χριστοδούλου, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αυτοψία από το ειδικό κλιμάκιο και τον ιατροδικαστή μιλώντας στο sigmalive.com. Εξήγησε ότι μέλος της δικής του ομάδας είχε εντοπίσει τη σορό της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ, ενώ είχαν περάσει τρεις φορές από το συγκεκριμένο σημείο. Όσον αφορά στις πρώτες στιγμές εντοπισμού της 35χρονης, εξήγησε ότι φαινόταν να είχε πέσει από ύψος 3-4 μέτρων ενώ πάνω στη σορό της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε μία πέτρα μεσαίου μεγέθους.

«Περάσαμε τρεις φορές από το συγκεκριμένο σημείο και εντελώς τυχαία την είδαμε. Το ύψος που έπεσε είναι 3- 4 μέτρα. Μια πέτρα ήταν πάνω στο σώμα της κοπέλας, δεν την λες και βράχο. Υπάρχουν τραύματα στο κεφάλι, εκεί μόνο», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.

Επίσης, ο εθελοντής πυροσβέστης, Κώστας Μαρακάκης, δήλωσε ότι πήρε κλήση μέσω ασυρμάτου ότι εντοπίστηκε άνθρωπος, ο οποίος δεν βρισκόταν στη ζωή. Αμέσως, ειδοποίησαν τις Αρχές ενώ απέκλεισαν τον χώρο μαζί με τον Μιχάλη Χριστοδούλου. Συμπλήρωσε ότι αναμένουν τον ιατροδικαστή να εκδώσει το πόρισμα του, ενώ διαπίστωσε ότι φαίνεται να είχε πέσει η 35χρονη και υπήρχε μια πέτρα κοντά στη σορό της. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πήραμε κλήση στον ασύρματο ότι βρέθηκε άνθρωπος που προφανώς δεν ήταν στη ζωή. Αμέσως αποκλείσαμε τον χώρο και ειδοποιήσαμε τις αρχές. Μιλήσαμε με τον εθελοντή μας για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόταν από αυτό που αντίκρισε. Υπάρχει μια πτώση, υπάρχει μια πέτρα που είναι κοντά στην άτυχη κοπέλα».

Στην περιοχή βρίσκονται σήμερα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία.

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα δείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση πως ο άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε λόγω δυστυχήματος.

Η 35χρονη είχε ταξιδέψει στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της. Το ζεύγος ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί την ημέρα που η Κρίστοφερ σκοτώθηκε.

Τα συγκινητικά αντίο των φίλων της αστροφυσικού

Με μία κοινή τους φωτογραφία αποχαιρέτησε η φίλη και συνεργάτης της αδικοχαμένης αστροφυσικού Χριστίνα το δικό της αστέρι, τη Νάταλι.

«Τόσο καιρό, αγαπημένη μου Νάταλι...  Σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και τις ζωές πολλών, για να μας εμπνεύσεις, να μας διδάξεις, να μας παρακινήσεις.  Ευχαριστούμε για τη ζωντανή θετικότητα σου, για την όμορφη αγάπη σου για τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση, για το λαμπερό φως σου...

Πάντα σου έλεγα ότι είσαι αστέρι! Τώρα μπορείς να ξεκουραστείς στους ουρανούς που τόσο αγαπούσες... Συνέχισε να λάμπεις με το φως σου το φωτεινό, αγαπημένη μου. Είμαι σίγουρη ότι όπως έχεις εμπνεύσει τόσους πολλούς από εμάς θα συνεχίσεις να εμπνέεις πολλούς περισσότερους.

Θα σε θυμάμαι να χαμογελάς, όπως έκανες πάντα! Σου στέλνω όλη μου την αγάπη... Θα σε ψάξω στον νυχτερινό ουρανό».

Η Ένωση για τον Ιστορικό Διάλογο και την Έρευνα της Κύπρου όπου συμμετείχε η Βρετανίδα αστροφυσικός την αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό και ιδιαίτερο τρόπο.

«Αγαπημένη μας Νάταλι, μας έμαθες να είμαστε ευγενικοί ο ένας στον άλλο και να διατηρούμε και να αγαπάμε τη Γη μας, τη "χλωμή μπλε βούλα, το μόνο σπίτι που έχουμε γνωρίσει". Είθε το χαμόγελο και η ενέργεια σου να σε συνοδεύουν σε όλο το δρόμο για την Columba - τον αστερισμό της ειρήνης. Θα σ ' αγαπάμε πάντα... Αναπαύσου εν Ειρήνη» ανέφεραν σε ανάρτηση τους στο Facebook.