«Πιάστηκε από βράχο, ο οποίος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε»

«Πιάστηκε από βράχο, ο οποίος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε»

Το χρονικό της αναζήτησης της Βρετανίδας αστροφυσικού που κατέληξε σε τραγωδία

Από τη Δευτέρα, στην Ικαρία είχε σημάνει συναγερμός για την ανεύρεση της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Ναταλί Κρίστοφερ.

Η αγωνία ώρα με την ώρα μεγάλωνε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι Αρχές, ο επίλογος γράφτηκε με τραγικό τρόπο.

Η 35χρονη βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων καταπλακωμένη από βράχο, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, από έναν εθελοντή πυροσβέστη λίγο πριν τις 17:00.

Το μυστήριο με το κινητό της 

Χθες το βράδυ, μετέβη στην Ικαρία, ελικόπτερο το οποίο διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Ναταλί Κρίστοφερ.

Οι ειδικοί της αστυνομίας κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπιζόντουσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή οι έρευνες.

Η προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία πραγματοποιήθηε αμέσως δεν απέδωσε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Βρέθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που έμενε 

Η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της, όπου εστιάζονταν οι έρευνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί και το τελευταίο σήμα του κινητού τηλέφωνό της. Γι’ αυτό η έρευνα είχε επικεντρωθεί εκεί.

Η σορός της θα παραμείνει τη νύχτα στο σημείο όπου βρέθηκε 

Στο σημείο όπου βρέθηκε θα παραμείνει τη νύχτα η σορός της Βρετανίδας αστροφυσικού, Ναταλί Κρίστοφερ ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται.

Το πρωί θα μεταβούν από την Αθήνα, ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Προσπάθησε να αναρριχηθεί σε βράχο ο οποίος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε

«Πιάστηκε από βράχο, ο οποίος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε» δήλωσε ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και πρόσθεσε πως η Ναταλί Κρίστοφερ δεν παραπάτησε και πως πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν. «Τρεις μέρες δεν μπορούσαμε να πάρουμε στίγμα από το κινητό της. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ήταν ακαριαίος ο θάνατος» είπε και απεύθυνε έκκληση στο τηλεοπτικό κοινό να ανοίξουν τις τοποθεσίες στα κινητά τους καθώς από τη πρώτη στιγμή προσπαθούσαν να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού της αστροφυσικού.

«Η ιατροδικαστική έκθεση θα καταδείξει αν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια»

«Φως» στα αίτια του θανάτου της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική έκθεση. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ερωτηθείς για το πού έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες αυτή την στιγμή, ο κ. Χρονόπουλος είπε πως, «η περιοχή έχει αποκλειστεί και αναμένουμε τον ιατροδικαστή και κλιμάκιο ανθρωποκτονιών για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες».

Όσον αφορά το εάν υπάρχει πιθανότητα ο θάνατος της 35χρονης να προήλθε από εγκληματική ενέργεια, ο κ. Χρονόπουλος είπε πως «αυτό θα διαφανεί από την ιατροδικαστική έκθεση. Αυτό θα καταδείξει αν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια».

To «ευχαριστώ» τού συντρόφου της Ναταλί

Μέσω του εθελοντή διασώστη, Βαγγέλη Κριαρά, ο σύντροφος της άτυχης Ναταλί, θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μετείχαν στην αναζήτηση. Ο κ. Κριαράς δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook το μήνυμα που του ζητήθηκε να μεταφέρει και προκάλεσε συγκίνηση.