Κοντά στο 6ο στίγμα κινητού της 34χρονης Αγγλίδας οι έρευνες στην Ικαρία

Κοντά στο 6ο στίγμα κινητού της 34χρονης Αγγλίδας οι έρευνες στην Ικαρία

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ενεργοποιήθηκε και η Υπηρεσία Silver Alert

Γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη με το πρώτο φως της μέρας στην Ικαρία. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό μέσω της ΕΛ.ΑΣ που μίλησε νωρίς το μεσημέρι στο Sigmalive, οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και έχουν ενισχυθεί με εξειδικευμένα κλιμάκια.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας, Μιχάλη Χριστοδούλου ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ερευνηθεί 5 σημεία στα οποία είχε δοθεί ότι υπήρχε το στίγμα του κινητού της 34χρονης αστροφυσικού. Τώρα όπως εξήγησε ο κ.Χριστοδούλου οι έρευνες έχουν εστιαστεί σε ένα έκτο σημείο, στο οποίο εικάζεται ότι βρίσκεται η συσκευή του κινητού τηλεφώνου. Το σημείο αυτό όπως ανέφερε ο Επικεφαλής των Επίλεκτων είναι δίπλα από το ξενοδοχείο. Πρόκειται για περιοχή η οποία είναι βατώδης. Το σημείο όπως ανέφερε είναι περιφραγμένο και γι’ αυτό έχουν γίνει ειδικές εργασίες προκειμένου να επιτρέπουν πρόσβαση για έρευνα και εντοπισμό του κινητού. Σημείωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να παραπέμπει στον εντοπισμό της 35χρονης, αλλά πιστεύεται ότι εκεί στο σημείο όπου επικεντρώθηκαν τώρα οι έρευνες, βρίσκεται το κινητό.

Kαθοριστική ήταν η παρέμβαση στις έρευνες από την Κύπρο, η οποία οδήγησε τις έρευνες σ’ άλλο σημείο και έδωσε νέα στίγματα από το κινητό της 34χρονης Κρίστοφερ σημειώνει το sigmalive. Άτομο το οποίο κατέχει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να συμβάλει στις έρευνες, υπέδειξε σε συγκεκριμένο πάροχο κινητής τηλεφωνίας όπως απενεργοποιηθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται εγκατεστημένη στην απέναντι περιοχή από την Ικαρία, με όνομα «Φούρνοι».

Η συγκεκριμένη κεραία προκάλεσε σύγχυση στις έρευνες, καθώς το τελευταίο στίγμα που εντοπιζόταν από το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης, ήταν από την περιοχή των «Φούρνων». Ωστόσο αυτό συνέβαινε επειδή το κινητό της τηλέφωνο «έπαιρνε σήμα» από το απέναντι νησί και όχι από αυτό της Ικαρίας. Αρχικά αυτό έκανε τους επικεφαλής των ερευνών να σκεφτούν ότι η 35χρονη βρίσκεται στην απέναντι περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν ομάδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενώ από την πρώτη ώρα επιχειρεί η Επίλεκτη ομάδα με 20 άτομα. Άλλα 50 άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι καθ’ οδόν για την Ικαρία ενώ συνδράμουν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες. Οι έρευνες γίνονται από ξηράς, θαλάσσης και αέρος ενώ υπάρχει ταυτόχρονη συνεννόηση και με τα γραφεία της Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου όπου λαμβάνονται καταθέσεις και αξιολογούνται τεκμήρια.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης εξάλλου ενεργοποιήθηκε και η Υπηρεσία Silver Alert για τον εντοπισμό της 34χρονης.