Υπόθεση Σούζαν Ίτον: Η μεγάλη «συγγνώμη» του ιερωμένου πατέρα του 27χρονου δολοφόνου

Υπόθεση Σούζαν Ίτον: Η μεγάλη «συγγνώμη» του ιερωμένου πατέρα του 27χρονου δολοφόνου

«Συλληπητήρια στην οικογένεια της Αμερικανίδας. Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη»

Έσπασε τη σιωπή του ο πατέρας του 27χρονου καθ'ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον στα Χανιά και με δήλωσή του που ήρθε στη δημοσιότητα και μετέδωσε το flashnews.gr, ζητά συγγνώμη προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της Αμερικανίδας βιολόγου.

Επιπλέον, ο πατέρας του δράστη απευθύνει παράκληση να γίνει σεβαστός ο πόνος και της συζύγου αλλά και των ανήλικων παιδιών του γιου του.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ως άνθρωπος και ιερωμένος και συμπλέοντας απόλυτα με το κοινό αίσθημα, είμαι συγκλονισμένος για τον αποτρόπαιο και ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του. Ακόμα περισσότερο όταν ο δράστης του εγκλήματος αυτού είναι το ίδιο μου το παιδί. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά. Όσο ζω θα προσεύχομαι στον Μεγαλοδύναμο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Από την άλλη ως πατέρας, δεν μπορώ αυτές τις δύσκολες ώρες να μην είμαι δίπλα στο παιδί μου, έστω και αν διέπραξε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Ζητώ ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την οικογένειά της άτυχης γυναίκας, από τους συγχωριανούς μου, τους συντοπίτες μου, από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.  Ένα μεμονωμένο περιστατικό πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους φιλήσυχους, φιλότιμους και φιλόξενους κατοίκους ενός τόπου, ενός λαού, ενός Έθνους.

Και μία θερμή παράκληση. Για ό,τι συνέβη καμία ευθύνη δεν φέρουν η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα του δράστη. Παρακαλώ πολύ αυτές τις ώρες να σεβαστείτε και τον δικό μας πόνο. Άλλωστε όπως και η οικογένεια της αδικοχαμένης Σούζαν έτσι και εμείς από εδώ και στο εξής θα πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα».