Ρουπακιάς: Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω, πήγα για τη δεύτερη και μάλλον τον πέτυχα στην καρδιά

Ρουπακιάς: Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω, πήγα για τη δεύτερη και μάλλον τον πέτυχα στην καρδιά

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο Παύλος Φύσσας, μαζί με την παρέα του, κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του

«Λέει ψέματα. Ήταν σκόπιμο μπορούσε να φύγει... Σούμο πάλευε. Φοβήθηκε τον Παύλο;» Αυτή ήταν η αντίδραση του πατέρα του Παύλου Φύσσα στον ισχυρισμό του Γιώργου Ρουπακιά πως το μοιραίο βράδυ δέχτηκε επίθεση από τον άτυχο μουσικό και σε μια αψυχολόγητη κίνηση πήρε το πτυσσόμενο μαχαίρι από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του για να αμυνθεί.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, αμέσως μόλις διέκοψε το δικαστήριο διαμαρτυρήθηκε ενώ η σύζυγος του, Μάγδα Φύσσα για πρώτη φορά απουσίαζε από το δικαστήριο. «Δεν άντεχε να ακούσει τον δολοφόνο του παιδιού της» είπαν οι δικοί της άνθρωποι.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ αλλά και τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που έκοψαν το νήμα της ζωής του 34χρονου μουσικού προκαλώντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις την αντίδραση της προέδρου.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο Παύλος Φύσσας, μαζί με την παρέα του, κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του και εκείνος ένιωσε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο του.

«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι.."» περιέγραψε και συνεχίζοντας ισχυρίστηκε πως έκανε μόνο ένα βήμα και τότε δέχτηκε τις γροθιές του Παύλου Φύσσα. «Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και μάλλον τον πέτυχα στην καρδιά» είπε και άκουσε την πρόεδρο να του λέει πως ο ιατροδικαστής δεν κατέγραψε σε βάρος του χτυπήματα.

Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κ: Στο πόδι

Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

Κ: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γηπεδικά, ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του.

Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.

Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.

Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα και την καρδιά.

Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο...

Π: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει 

Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και... το έκαναν

Π: Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή άνθρωποκτονια.

Κ. Ούτε να τον τραυμάτισε δεν ήθελα

Π. Αν δεν θέλατε δεν θα πέρνατε το μαχαίρι. 

Ο Γιώργος Ρουπακιας εξέφρασε την πεποίθηση πως η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση γιατί συνδέθηκε με την πολιτική «Ήταν μια απλή ανθρωποκτονία ...» είπε παραδεχόμενος  πως ήταν υποστηρικτής της Χρυσης Αυγής από το 2012 επιχείρησε να περιορίσει το ρόλο του σε «βοηθητικό».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «ατυχές» το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε «απλή ανθρωποκτονία». «Έχω μετανιώσει, λυπάμαι ειλικρινά μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω» είπε.

Ο κατηγορούμενος μιλώντας για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας ισχυρίστηκε πως είχε παραδώσει σε συγκατηγορούμενο του τρικάκια για την ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου που θα γινόταν δύο ημέρες αργότερα όταν κοντά στην τοπική είδε άτομα που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μηχανάκια και ένας από αυτούς του είπε: «Την έπεσαν σε κάποιο δικό μας στο Κερατσίνι και πάμε να τον απεγκλωβίσουμε».

Ο κατηγορούμενος άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων όταν όπως ειπε ακολούθησε τα μηχανάκια στα οποια αν και κατονόμασε κάποιους συγκατηγορουμένους του ότι επέβαιναν διευκρίνησε πως δεν είναι βέβαιος και αναφέρετε «στον σωματότυπο».  Οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν το σφυροκόπημα της προέδρου .

Κατηγ: Δεν πρόλαβα να παρκάρω καλά. Είναι εκεί ήταν ο Φυσσας με 3-4 άτομα πιο πίσω στην Τσαλδάρη 62. Είναι δικοί του, φιλοι του. Δεν είδα τί έκαναν. Δεν μιλούσαν ούτε στεκόντουσαν... πρόσεχα μόνο το δρόμο για να παρκάρω. Άκουγα φωνές, φασαρία αλλά δεν ξέρω από που έρχονταν . Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβα. Άκουγα φωνές μπροστά μας. Με το που φτάνω, διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας, μάλλον με θυμήθηκε από το Κοράλλι, που με είδε νωρίτερα και μου λεει «τί ειναι ρε;» και ερχεται κατά πάνω μου, εκανε δύο βήματα προς τα εμένα και πισω του έρχονταν οι αλλοι. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου τραβαω χειρόφρενο και παίρνω έενα πτυσσόμενο μαχαίρι

Πρ: Γιατι ολα αυτα;  Είσαστε κλεισμένος σε ενα αμαξι και εσεις λέτε «ανοίγω την πορτα και παιρνω το μαχαίρι»

Κατηγ: Το λάθος ήταν που ασυναίσθητα πήγα να πάρω το μαχαίρι.

Πρ: Αν σήμερα έρθει κάποιος απειλητικά και είστε στο αμάξι, τί θα κάνετε;

Κατηγ: Τι να κάνω; Να κλείσω τις ασφάλειες με ανοιχτά τα παράθυρα;

Πρ: Και σήμερα έτσι θα αντιδρούσατε;

Κατηγ: Να μείνω κλειστό χώρο;

Πρ: Όχι, κύριε. Να βάλετε μπροστά να φύγετε...

Κατηγ: Να φύγω αντίθετα;

Πρ: Όπως μπήκατε αντίθετα, να φύγετε αντίθετα. Αντί να κινηθείτε με το αυτοκίνητο; ανοίγετε την πόρτα και παίρνετε και το μαχαίρι; 

Κατηγ: Περνούσαν λεωφορεία. Είχε κίνηση. Αντίθετα να φύγω; Πως;

Πρ: Κρατούσε κάτι ο Παύλος Φύσσας;

Κατηγ: Τίποτα δεν κρατούσε, απλά ήταν 4 άτομα. Δεν έχω ανακατευτεί ποτέ με τέτοια πράγματα. Η πρώτη μου σκέψη, κακώς βέβαια, ήταν το μαχαίρι. Να φύγω αντίθετα δεν μπορούσα, ήταν μονόδρομος και είχε κίνηση. Να κλείσω παράθυρα δεν προλάβαινα.  Εγώ πήγα να παρκάρω για να πάω στο Κοράλλι.

Πρ: Και αλλάξατε ξαφνικά προορισμό και ασχοληθήκατε με τα άλλα άτομα....

Κατηγ: Ο σκοπός ο δικός μου ήταν να απεγκλωβίσω έναν δικό μας στο Κερατσίνι.

Πρ: Μήπως ο προορισμός σας ήταν ο Φύσσας για τον οποίο και σταματήσατε; 

Κατηγ· Όχι βέβαια. Ο προορισμός μου ήταν το Κοράλλι. Που να τα ξέρω εγώ αυτά που έγιναν; Υπέθεσα ότι κάποιοι χρυσαυγιτες με μηχανάκια, τους κυνήγησαν και βρέθηκαν στην Τσαλδάρη. Μάλλον υπέθεσε ο άνθρωπος ότι θέλαμε να τον περικυκλωσουμε για αυτό και κινήθηκε όπως κινήθηκε. Εμένα σκοπός μου ήταν το Κοράλλι. Καλώς ή κακώς για αυτό πήγαινα.

Πρ: Βλέπετε να κινείται ένα άτομο απειλητικά προς το μέρος σας.... Αν δεν είχατε το μαχαίρι θα ανοίγετε πορτα; 

Κατηγ: Όχι θα έφευγα. Πεζός.

Πρ: Γιατί δεν το κάνατε τότε;

Κατηγ: Να ανοίξω την πόρτα να βγω έξω; Ούτε δευτερόλεπτο δεν θα άντεχα..

Πρ: θεωρείτε ότι ο μόνος τρόπος ήταν το μαχαίρι; 

Κατηγ: Μπροστά δεν μπορούσα να φύγω με το αμάξι, να μείνω δεν είχε νόημα. Βγαίνω έξω και κατευθείαν αρχίζει να με χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Κρατώντας το μαχαίρι προσπάθησα να καλύψω το πρόσωπο μου. Έχω τα χέρια στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα του ρίχνω στα πόδια. Την πρώτη έστριψε και η δεύτερη μάλλον τον πέτυχε στην καρδιά...

Πρ: Εξεταστήκατε απο ιατροδικαστή για χτυπήματα. Ξερετε τί βρηκε; Σας βρηκε χτυπήματα; 

Κατηγ: Ο ιατροδικαστής μου πιανει το κεφάλι και μου λέει ότι είναι πιο μαλακό το τριχωτό της κεφαλής μου. Μετέπειτα είδα ότι δεν είχε γράψει τίποτα....

Πρ: Συμφωνούμε ότι στην έκθεση δεν αναγράφεται τίποτα από αυτά που λέτε. Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κατηγ: Ήταν στο πόδι.

Πρ: Όταν σκοπός του δράστη είναι να μην σκοτώσει, επιλέγει μέρη του σώματος που δεν είναι βασικά για τη ζωή του και άπαξ χτυπήσει μια φορά τον αποδυναμώνει. Η συνεχεία γιατί χρειαζόταν;

Κατηγ: Δεν έχω μπλέξει πουθενά ποτέ. Εκείνη την ώρα το μόνο που θες είναι να φύγεις από τα χέρια του άλλου.

Πρ: Να φύγετε. Κατά τον ιατροδικαστή, δεν σας έχει ακουμπήσει. Γιατί συνεχίζετε να τον χτυπάτε; Τα δύο επόμενα χτυπήματα στη θωρακική χώρα που οδηγούν σε...

Κατηγ: Δεν διαφωνώ καθόλου. Ήμουν σκυμμένος και με βαρούσε ο άλλος θέλεις να δώσεις μία. Εκεί πάνω στη τρέλα σου... στην ταραχή μου... μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα έγινε αυτό που εγινε..

Ακροατήριο:Τι ειπε ρε;;!

Πρ: Αλλάζει κάτι στην ανθρωποκτονία αυτό που λέτε;

Κατηγ: Ήρθαν οι αστυνομικοί αμέσως. Ο Φύσσας με έδειξε και σήκωσε την μπλούζα, ήταν όρθιος. Ήρθε ο αστυνομικός μου είπε δώσε άδεια αυτοκίνητου και ταυτότητα.

Πρ: έκανε έλεγχο για δίπλωμα και άδεια εκείνη την ώρα;

Κατηγ: Αυτό έγινε. Έρχεται περιπολικό, με βάζουν μέσα και ξεκινάμε Τμήμα. Δεν μου πέρασαν χειροπέδες και είχα το κινητό μου. Αυτά που λένε είναι παραμύθια.

Πρ: Η φράση «είμαι δικός σας»;

Κατηγ: Ο αστυνομικός είπε στον ασύρματο ότι είμαι μέλος της ΧΑ και του λέω «εγώ;» Και μου είπε ότι σταμάτα εσύ. Γιατί να πω «είμαι δικός σας» δεν τα είπα αυτά τα πράγματα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...