Η στιγμή που ο σύζυγος της Σούζαν Ίτον έμαθε πως η γυναίκα του είχε πέσει θύμα βιασμού

Η στιγμή που ο σύζυγος της Σούζαν Ίτον έμαθε πως η γυναίκα του είχε πέσει θύμα βιασμού

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά δεν έχουν τέλος

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά συνεχίζονται ενώ ο 27χρονος Έλληνας φέρεται να έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα και να έχει αναφέρει προφορικά τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε την Σούζαν Ίτον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Ant1, η σύζυγος και τα παιδιά της 60χρονης βιολόγου, όταν έγινε γνωστή η εξαφάνιση της έσπευσαν στην Κρήτη. Όταν όμως εντοπίστηκε η σορός της Σούζαν Ίτον, πήραν την απόφαση να φύγουν από το νησί.

Οι Αστυνομικοί τους προέτρεψαν να διορίσουν έναν δικηγόρο και έναν τεχνικό σύμβουλο οι οποίοι θα παρακολουθούσαν την πορεία των ερευνών. Η οικογένειά της βιολόγου δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και δεν υπήρχε διάθεση να κάνουν κάτι τέτοιο σε εκείνη τη φάση ενώ το μόνο που ζήτησαν ήταν μια καθημερινή ενημέρωση για τις έρευνες.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ και ο δημοσιογράφος Μανώλης Ασαριώτης, ο επικεφαλής των ερευνών συνήθιζε κάθε μέρα να τηλεφωνεί στον σύζυγο της 60χρονης βιολόγου και να τον ενημερώνει για τις εξελίξεις των ερευνών και για τα ευρήματα.

Στο τελευταίο τηλεφώνημα τον ενημέρωσε πως έχουν στα χέρια τους τον δράστη και πως έχει ομολογήσει. Ο σύζυγος της Σούζαν Ίτον δεν θέλησε να μάθει πολλές λεπτομέρειες και ζήτησε απλά να ενημερωθεί για την ταυτότητα του δράστη και το κίνητρο που τον οδήγησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Όταν ενημερώθηκε από τον επικεφαλής πως η σύζυγος του είχε πέσει θύμα βιασμού από τον δράστη, ξέσπασε σε λυγμούς και παρέδωσε το τηλέφωνο στην αδερφή του θύματος η οποία θέλησε να μάθει λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια ευχαρίστησαν τον επικεφαλής για τη συνεργασία και ενημέρωσαν πως πλέον προτίθενται να διορίσουν δικηγόρο ώστε να παραστεί ως πολιτική αγωγή.