Σφίγγει ο κλοιός για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Σφίγγει ο κλοιός για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν και κτηνοτρόφοι - Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί

Σφίγγει ο κλοιός για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη, καθώς οι έρευνες των αρχών για την εξιχνίαση του εγκλήματος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει περισσότερες από δέκα προσαγωγές ατόμων, ενώ οι διωκτικές αρχές «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή - αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια - αναζητώντας πειστήρια, όπως το μαχαίρι με το οποίο ο δράστης της έφερε χτυπήματα στα πλευρά, προκειμένου να ακινητοποιήσει την άτυχη βιολόγο.

Παράλληλα, ελέγχουν τα αυτοκίνητα των προσαχθέντων, εξετάζουν αν φέρουν ίχνη τραύματος, γρατζουνιές ή μώλωπες, τσεκάρουν τα κινητά τους, ώστε να έχουν μια εικόνα για το γεωγραφικό στίγμα τους την ημέρα της εξαφάνισης, ενώ ρωτούν και για τις κινήσεις τους τη συγκεκριμένη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών, φέρεται να έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, ο οποίος  έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ελέγχονται και όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από την περιοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας και σε ακτίνα 10 χλμ. ,από όπου ενδεχομένως προκύψουν στοιχεία.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί, που δεν αποκλείουν να πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα,  έχουν δύο δεδομένα, που προκύπτουν από στοιχεία τα οποία συνέλεξαν, την πρώτη ημέρα  ερευνών. Το πρώτο είναι ότι η Suzan Eaton δολοφονήθηκε σε μικρή απόσταση από το Κολυμπάρι, απ' όπου ξεκίνησε την πεζοπορία της και το δεύτερο πως μεταφέρθηκε από τον δράστη ή τους δράστες στην σπηλιά, όπου τυχαία εντοπίστηκε, κάτι που δείχνει ότι γνώριζε ή γνώριζαν άριστα το σημείο.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αφορούν τόσο διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομή (κάτω από τα νύχια κτλ), όσο και αρκετά ευρήματα από τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στην τοποθεσία όπου βρέθηκε η σορός της βιολόγου.

Μάλιστα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια καθημερινά παίρνουν ολοένα και περισσότερα ευρήματα των αρχών από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ είναι πολύ πιθανό ανάμεσά τους να βρίσκονται και πράγματα που άφησε πίσω ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Ο τόπος της δολοφονίας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των αρχών

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν σε αυτή την έρευνα ωστόσο εξαιτίας της μεθοδικότητας των αστυνομικών είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να έχουν απαντηθεί τα περισσότερα.

Πρωταρχικό μέλημα των αρχών είναι ο τόπος που δολοφονήθηκε η 60χρονη βιολόγος.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο για τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πως η στοά όπου βρέθηκε η σορός της δεν είναι και το σημείο δολοφονίας.

Μετά από ενδελεχή έρευνα ήρθε μία μαρτυρία που ανέφερε πως τελευταία φορά, η Suzanne Eaton εθεάθη ζωντανή στο χωριό Αφράτα.

Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.

Οι έρευνες δίνουν και παίρνουν με τις αρχές όμως να εξετάζουν και άλλα πιθανά σημεία.

Στοχευμένες προσαγωγές

Καθημερινά οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων οι οποίες είναι στοχευμένες.

Τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή γνώριζαν πως η συγκεκριμένη στοά δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό γι’ αυτό κάθισαν και βρήκαν όλους όσοι είναι γνώστες της συγκεκριμένης περιοχής.

Από τους υπόπτους παίρνουν γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει η τυχόν ταυτοποίησή τους με υλικά που έχουν βρεθεί τόσο πάνω στην ίδια την 60χρονο βιολόγο, όσο και στο χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Περιμένουν τις απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Suzanne Eaton – όπως προαναφέραμε – δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αρκετοί περαστικοί.

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας αυτήν την ιδιαιτερότητα, ζήτησαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας όλα τα σήματα που «έπιασαν» την ημέρα που εξαφανίστηκε η επιστήμονας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι απαντήσεις.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης

Η δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton αποτελεί θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Καθημερινά κυκλοφορούν θέματα στα site των bbc, dailynews, cnn, κ.ά. που περιγράφουν τις έρευνες που πραγματοποιούν οι ελληνικές αρχές.

Είναι κάτι το αναμενόμενο καθώς η 60χρονη επιστήμονας είχε διεθνή αναγνώριση στον χώρο της και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.