Bίντεο από την παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Bίντεο από την παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Αφορμή της κίνησης η θανάσιμη πτώση της αποκλειστικής νοσοκόμας

Με ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» αναφέρει τους λόγους της σημερινής της παρέμβασης στο γραφείο του Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με αφορμή το θάνατο της αποκλειστικής νοσοκόμας το Σάββατο 29/06.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει:

«Αυτό που έγινε στο γενικό κρατικό Νίκαιας έχει ένοχους. Ενόχους που πιάστηκαν με το όπλο του φόνου στο χέρι. Μιλάμε για έναν χώρο που εκατομμύρια τρώγονται καθημερινά σε μίζες πολυεθνικών (πόσο αστείο ένα σκάνδαλο σαν αυτό της Novartis να εξαντληθεί στην σκανδαλολογία των πολιτικών κηφήνων και να μην ακουμπήσει τις μάζες των μεσοαστών καθηγητάδων)... Για έναν χώρο που επιχειρηματίες φίλοι πολιτικών προμηθεύουν ιατρικά υλικά σε πολλαπλάσιο κόστος... Σε έναν χώρο που πλάι στους μαχητές γιατρούς που παλεύουν με τα ψίχουλα που τους αφήνουν τα μνημόνια και η ιδιωτική υγεία παρασιτούν καθάρματα που απαιτούν φακελάκια... Σε αυτόν τον χώρο ο διοικητής του νοσοκομείου αμόλησε τα σκυλιά του να μαζέψουν τις παράνομες αποκλειστικές. Μπράβο καραγκιόζη, πρέπει να του φωνάξουμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Αυτό ήταν το πρόβλημα της υγείας στην Ελλάδα, αυτό το πρόβλημα του νοσοκομείου, έτσι πατάσσεται η διαφθορά. Με το να κυνηγήσεις την μεσόκοπη προλετάρια που βγάζει το λιγοστό ψωμί της φροντίζοντας έναν συνάνθρωπο.

Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, αυτό είναι το όνομα της Αρμένισσας προλετάριας που πήδηξε στο κενό για να μην πιαστεί να εργάζεται παράνομα. Και όχι δεν ήταν η μοίρα της αυτή. Αργά ή γρήγορα όλοι οι άνθρωποι σε αυτή την ταξική θέση θα καταλάβουν ότι υπάρχει και μια άλλη μοίρα. Κι όταν το καταλάβουν θα πάψουν να πέφτουν αυτοί απο τα παράθυρα και θα αρχίσουν να πέφτουν αυτοί που τους αξίζει».

Ακολουθεί το βίντεο από την παρέμβαση όπως ανέβηκε στην ίδια ιστοσελίδα από τον Ρουβίκωνα: