Νέα δεδομένα για τη θανάσιμη πτώση της νοσοκόμας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Νέα δεδομένα για τη θανάσιμη πτώση της νοσοκόμας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Το έγγραφο του διοικητή τρεις μέρες πριν την τραγωδία της νοσοκόμας που πήδηξε στο κενό

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της αποκλειστικής νοσοκόμας που έχασε την ζωή της στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όταν πήδηξε από το μπαλκόνι για να αποφύγει έλεγχο που πραγματοποιούνταν στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με έγγραφο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, Θύμιος Γεωργόπουλος όρισε επιτροπή νοσοκόμων που θα κυνηγάει τις «παράνομες» αποκλειστικές, τρεις μέρες πριν την τραγωδία της νοσοκόμας που πήδηξε στο κενό από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και σκοτώθηκε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 26 Ιουνίου ο διοικητής του νοσοκομείου όρισε πενταμελή επιτροπή ιδιωτικών αποκλειστικών η οποία σε συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείας θα ελέγχουν όσες συναδέλφους τους φροντίζουν ασθενείς χωρίς να έχουν σχετική άδεια.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή, την οποία κοινοποιεί στον προϊστάμενο επιστασίας του νοσοκομείου και την πενταμελή επιτροπή των αποκλειστικών «στα πλαίσια αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας, παρακαλώ όπως επιτρέπετε την είσοδο στα μέλη της πενταμελούς των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων του νοσοκομείου μας, προκειμένου να συλλέγουν ''καρτελάκια'' που διακινούνται παράνομα με οικονομικές προσφορές προς τους ασθενείς και συνοδούς αυτών, καθώς και τον εντοπισμό παράνομων αποκλειστικών σε συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείας και χωρίς να θίγονται, προσβάλλονται ή αναστατώνονται οι νοσηλευόμενοι με τους οικείους τους».

Η τραγωδία της νοσοκόμας που πήδηξε στο κενό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και σκοτώθηκε

Ως αποκλειστική εργαζόταν η 50χρονη γυναίκα που βρήκε το Σάββατο 29/6 τραγικό θάνατο πηδώντας από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα και τελικά να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η γυναίκα εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα και πήδηξε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου για να αποφύγει έλεγχο.

Από την πτώση της υπέστη πολλαπλά κατάγματα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου αλλά τελικά κατέληξε.