Αρχίζουν οι απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αρχίζουν οι απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στην λίστα των κατηγορουμένων στην υπόθεση συμπεριλαμβάνονται πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τέσσερα, περίπου, χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης δίκης που σύμφωνα με τη δικογραφία, αφορά την δράση εγκληματικής οργάνωσης οι κατηγορούμενοι που φέρονται αναμεμιγμένοι στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι οι πρώτοι που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η δολοφονία του 34χρονου μουσικού τον Σεπτέμβριο του 2013, αποτέλεσε την αφετηρία για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης που έφερε στο εδώλιο συνολικά 68 κατηγορούμενους και με αυτή τη δικογραφία, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Στην λίστα των κατηγορουμένων στην υπόθεση συμπεριλαμβάνονται πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, εκτιμάται πως οι κατηγορούμενοι βουλευτές όπως και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα κληθούν σε εξηγήσεις μετά τις εκλογές και πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μιας και οι απολογίες θα γίνουν κατά υπόθεση και με αλφαβητική σειρά με βάση τον κατάλογο του κατηγορητηρίου.

Έχουν προηγηθεί 362 συνεδριάσεις, στις περισσότερες από τις οποίες οι κατηγορούμενοι ήταν απόντες, εξετάστηκαν συνολικά 147 μάρτυρες κατηγορητηρίου και 70 από τους περίπου 230 μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν προταθεί από τους κατηγορουμένους ενώ το δικαστήριο εξέτασε όλα τα δεδομένα , ηχητικά, βίντεο και έγγραφα. Αν και η δίκη μπαίνει στην τελική της ευθεία η ημέρα της κρίσης του δικαστηρίου αναμένεται στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2020.