Ψήφισμα της Κοσμητείας του ΑΠΘ για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας

Ψήφισμα της Κοσμητείας του ΑΠΘ για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας

Καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκφράζει η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ιδρύματος, με ανακοίνωσή της που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και την αγανάκτησή της για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης από "ομάδα φοιτητών", την Τρίτη 4 Ιουνίου, στο Κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Μέλη της ομάδας αυτής άρπαξαν το κινητό του συναδέλφου, τον γρονθοκόπησαν και τον απείλησαν με εκπαραθύρωση από τον 7ο όροφο, ενώ παράλληλα προπηλάκισαν τον κύριο Πρύτανη και την κυρία Αναπληρώτρια Πρύτανη», αναφέρεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Κοσμητεία της Σχολής, όπου εκφράζεται και απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο μερίδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε το συγκεκριμένο γεγονός.

Παράλληλα, δηλώνεται η πρόθεση συμπαράστασης «σε κάθε προσπάθεια των πανεπιστημιακών αρχών και της Πολιτείας να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα βίας και ανομίας».

«Η συνέχιση της ανοχής δεν αποτελεί λύση: πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί για όσους διαφωνούν με τις απόψεις των παραβατικών ομάδων, διαπαιδαγωγεί νέους ανθρώπους στο να θεωρούν τη βία ως θεμιτό τρόπο διεκδίκησης αιτημάτων. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας απαιτήσουμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις δικές της», επισημαίνεται.