Καταγγελία στο ΑΠΘ πως καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή

Καταγγελία στο ΑΠΘ πως καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων πως συνάντησαν «μπράβους»

Σε καταγγελία προχώρησαν φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για άσκηση βίας εναντίον φοιτητή από καθηγητή, καταγγέλλουν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια σημερινής τους κινητοποίησης στην Πρυτανεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής, όπως αναφέρει το grtimes.gr, πληροφορήθηκαν σήμερα πως την Κυριακή η Σύγκλητος συνήλθε «στα κρυφά», προκειμένου οι πρυτανικές αρχές να αποφύγουν ενδεχόμενο νέας παρέμβασης φοιτητών στη συνεδρίαση, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα.

Μετέβησαν στην Πρυτανεία, ζητώντας να μάθουν λεπτομέρειες και τον προγραμματισμό της επόμενης Συγκλήτου, επιμένοντας στο βασικό τους αίτημα να πραγματοποιούνται ανοιχτά οι Σύγκλητοι, «να σταματήσει εδώ και τώρα το κλίμα αυταρχικοποίησης των Πρυτανικών Αρχών καθώς και να απομακρυνθεί ο φασίστας μπράβος από τη φοιτητική λέσχη» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Ωστόσο, όπως πάντα καταγγέλλουν, συνάντησαν όχι μόνο «μπράβους», εννοώντας προφανώς προσωπικό της φύλαξης του Πανεπιστημίου, αλλά και έναν καθηγητή/συγκλητικό, ο οποίος γρονθοκόπησε φοιτητή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...