Αρκάς: Το σκίτσο του που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Αρκάς: Το σκίτσο του που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

«Όση και να είναι η λύσσα τους να είναι σίγουροι ότι δεν μπορούν να φιμώσουν αυτή τη σελίδα»

Πάνω από 2.000 σχόλια και δεκάδες χιλιάδες αντιδράσεις προκάλεσε το σκίτσο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook για τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους και τους φασίστες.

Μάλιστα, οι διαχειριστές της σελίδας απάντησαν, κάνοντας λόγο για τρολ που απειλούν με report τη σελίδα. «Τα γελοία τρολ απειλούν με ρηπόρτ τη σελίδα μας παρερμηνεύοντας δολίως την ατάκα του σκίτσου. Αν ο Αρκάς ήθελε να γράψει αυτά που υπονοούν θα τα έγραφε ευθαρσως χωρις να τους φοβηθεί. Ας κάνουν όσα ρηπορτ θέλουν. Όση και να είναι η λύσσα τους να είναι σίγουροι ότι δεν μπορούν να φιμώσουν αυτή τη σελίδα», ανέφεραν.

Ένα άλλο σκίτσο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Αρκά έστελνε το δικό του μήνυμα: «Μην προσπαθείς να αλλάξεις άποψη σε έναν φανατικό ηλίθιο. Χάνεις τον καιρό σου και φανατίζεις περισσότερα τον ηλίθιο».

 

Το αρχικό σκίτσο που ξεσήκωσε τις αντιδράσεις καυτηρίαζε τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη και τις προσπάθειες που κάνει να στραφεί προς τα εκεί πριν τις πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στο σκίτσο του Αρκά φαίνεται ένα άνδρας, ο οποίος ανήκει στη μεσαία τάξη, όπως αφήνεται να εννοηθεί και λέει τα παρακάτω λόγια.

«Μου είπαν πως είναι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα.

Όταν μου έσπασαν το μαγαζί με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα. Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Και πάλι δεν μίλησα.

Αλλά όταν ήρθε η ώρα ψήφισα! Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. ΤΩΡΑ! Ένα μήνα πριν τις εκλογές. Πάλι δεν μιλάω».