Το αμφιλεγόμενο σκίτσο του Αρκά για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – «Ο λαός χρειαζόταν κάποιον να μισήσει»

Το αμφιλεγόμενο σκίτσο του Αρκά για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – «Ο λαός χρειαζόταν κάποιον να μισήσει»

Ανάμεικτες οι αντιδράσεις

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο βετεράνος Γερμανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως μέλος του κοινοβουλίου της Μπούντεσταγκ για περισσότερο από μισό αιώνα, πέθανε το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 81 ετών. Με ένα σκίτσο του σήμερα, ο Αρκάς αναφέρεται στον Σόιμπλε, κάνοντας το εξής σχόλιο:

«Ο λαός χρειαζόταν κάποιον να μισήσει. Οι λαοπλάνοι του τον έδωσαν για να μην μισήσει αυτούς».

 

Το σκίτσο του Αρκά συγκέντρωσε πάρα πολλά σχόλια μέσα σε λίγη ώρα από τη δημοσίευσή του.

«Να κοιταχθείς λιγάκι γιατί δεν πας καλά τελευταία… Ο συγχωρεμένος έβλαψε και μίσησε την Ελλάδα όσο λίγοι στην ιστορία της», έγραψε κάποιος σχολιαστής, ενώ ένας άλλος παρατήρησε:

«Μην τον βγάλουμε και αδικημένο έτσι; Δεν ήταν Φιλέλληνας. Αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτός».

«Ο Αρκάς που γνωρίζουμε και αγαπάμε, καλά τα λες, τώρα θα σε σταυρώσουν…», ήταν ένα άλλο σχόλιο.

Σύμφωνα με κάποιον άλλον σχολιαστή, «νομίζω ότι ο Σόϊμπλε ήταν αρνάκι μπροστά στους "μεγάλους" Έλληνες πολιτικούς… Δείτε ποιοι μας έριξαν στο στόμα του λύκου. Ο Σόϊμπλε έκανε την δουλειά του κοιτώντας την χώρα του!».

Σημειώνεται πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν μέλος των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ από το 1965 και έγινε βουλευτής το 1972, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μακροβιότερους πολιτικούς της Γερμανίας.

Ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από το 1990 από τις σφαίρες ενός διαταραγμένου ενόπλου, οι οποίες παραλίγο να τον σκοτώσουν.