Βανδάλισαν το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Γερμανία – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,20 μέτρου

Βανδάλισαν το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Γερμανία – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,20 μέτρου

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο φέρετρό του

Στόχος βανδαλισμού έγινε το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο κοιμητήριο της ιδιαίτερης πατρίδας του, το Όφενμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σύμφωνα με την εισαγγελία και την αστυνομία της περιοχής, άγνωστοι έσκαψαν σε βάθος 1,20 μέτρων στο μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να φθάσουν έως το φέρετρο. Οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου εντόπισαν τον βανδαλισμό νωρίτερα σήμερα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Με εντολή της εισαγγελίας, διεξάγεται έρευνα από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού» και αναζητούνται πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

«Βαθιά σοκαρισμένη» δήλωσε η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag Μπέρμπελ Μπας. «Είναι αβάσταχτο το γεγονός ότι υπάρχουν προφανώς άνθρωποι που βεβηλώνουν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαταράσσουν την ηρεμία του. Ανησυχώ πολύ όταν κάποια κομμάτια της κοινωνίας μας επιδεικνύουν τέτοια βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Μπας και εξέφρασε την βαθιά θλίψη της για το περιστατικό, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν δήλωσε «έντρομος» στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν σύντομα οι δράστες.