Σύλληψη 27χρονου για εκβίαση και τοκογλυφία

Σύλληψη 27χρονου για εκβίαση και τοκογλυφία

Στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών φέρεται να ζητούσε εκβιαστικά τριπλάσιο, σχεδόν, χρηματικό ποσό σε σχέση με αυτό που είχε δανείσει

Για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος τριανταδυάχρονου συνελήφθη άνδρας ηλικίας 27 ετών, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, καθώς στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών φέρεται να ζητούσε εκβιαστικά τριπλάσιο, σχεδόν, χρηματικό ποσό σε σχέση με αυτό που είχε δανείσει.

Συγκεκριμένα, ο τριανταδυάχρονος κατήγγειλε στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι τον Μάιο του 2017 δανείστηκε από τον συλληφθέντα 5.000 ευρώ, καταβάλλοντας στη συνέχεια μηνιαίως χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, ο καταγγέλλων φέρεται να κατέβαλε στον 27χρονο συνολικά 8.500 ευρώ ως τόκους, αλλά ο τελευταίος, με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε εκβιαστικά επιπλέον 5.000 ευρώ.

Το ίδιο σκηνικό φέρεται να επαναλήφθηκε σήμερα τα ξημερώματα, οπότε ο τριανταδυάχρονος αποφάσισε να απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας την εις βάρος του εκβίαση. Ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου και διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση, ενώ κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ που είχε στην κατοχή του.