Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Το κίνητρο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εξετάζουν εξονυχιστικά οι Αρχές

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Το κίνητρο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εξετάζουν εξονυχιστικά οι Αρχές

Οι υπόνοιες για... τοκογλυφία και οι συνεχείς αντιφάσεις του κρεοπώλη

Ενώπιον του εισαγγελέα και ανακριτή θα παρουσιαστεί μεθαύριο ο κατηγορούμενος κρεοπώλης για την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Αν συνεχίσει ο 51χρονος να μην μιλάει υπάρχει φόβος πολλά στοιχεία της εξαφάνισης του 31χρονου, που θεωρείται πλέον από τις δικαστικές Αρχές δολοφονημένος, να παραμένουν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες της Στήλης “Απόρρητη Γραμμή” στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, οι διωκτικές Αρχές είναι απόλυτα πεπεισμένες ότι το πιθανό κίνητρο της εξόντωσης του Μπάμπη δεν εξαντλείται μόνο στην εκδοχή ότι ο κρεοπώλης χρωστούσε και δεν είχε επιστρέψει 17.000 ευρώ στον 31χρονο. Πέραν της φιλικής σχέσης τους, είναι τεκμηριωμένο ότι οι συναλλαγές τους είχαν και τοκογλυφική διάσταση, και αυτό είναι κάτι που θα διερευνηθεί τη Δευτέρα από τον ανακριτή.

Το ίδιο, βέβαιο, είναι ότι θα κληθεί ο κρεοπώλης να ομολογήσει όλο το εύρος των συναλλαγών του με τον άτυχο Μπάμπη. Δανείσθηκε μόνο μία φορά χρήματα από τον 31χρονο ή προηγήθηκαν κι άλλα δύο δάνεια, ύψους 5.000 ευρώ περίπου το καθένα;

Εξάλλου, με βάση τη δικογραφία παρέχεται η δυνατότητα στις ανακριτικές Αρχές να επεκτείνουν το έργο τους, αναζητώντας την αλήθεια και για το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν αναπτύξει και κάποια άλλη συνεργασία, πλην της δανειοδότησης, που ξεπερνάει τα όρια του νόμου.

Οσον αφορά αυτή καθ’ αυτή την εξαφάνιση του Μπάμπη, σε βαθμό που πλέον θεωρείται σκοτωμένος, προβλέπεται να «βομβαρδισθεί» με πολλές ερωτήσεις ο κατηγορούμενος κρεοπώλης, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα, ισχυριζόμενος ότι δεν θυμάται τι έγινε το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν αποβιβάσθηκε από το τζιπ του ο 31χρονος στον κόμβο των ΤΕΙ. Ωστόσο, οι κάμερες της Ιόνιας Οδού διαψεύδουν την εκδοχή του κρεοπώλη ότι μετά την αποβίβαση επέστρεψε αμέσως σπίτι του.

Οπως αποκαλύπτεται σήμερα από τη Στήλη, οι έμπειροι ερευνητές της υπόθεσης έχουν ζωηρές αμφιβολίες αν συνέβη κάτι στον Μπάμπη χωρίς να έχει συμπράξει κι άλλο άτομο πέραν του κύριου δράστη, και αυτή η εκτίμηση ταυτίζεται με την πεποίθηση που έχουν και οι εισαγγελικές Αρχές.

Με... ζιβάγκο και παλτό στην προανάκριση

Οταν κατέθεσε για πρώτη φορά ο κρεοπώλης στην Ασφάλεια Μεσολογγίου, παρενέβη στην προανακριτική διαδικασία με ιδιότυπο τρόπο εμπειρότατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, εμφανίσθηκε φορώντας ζιβάγκο και παλτό, για να μη φανερωθεί η ιδιότητά του και συζήτησε επί μιάμιση ώρα με τον 51χρονο κρεοπώλη.

Από εκείνες τις πρώτες στιγμές έγινε αντιληπτό ότι κάτι βαθύτερο (και ανομολόγητο μέχρι τότε) «έδενε» τον κρεοπώλη και τον Μπάμπη. Αυτό προέκυψε από τον ισχυρισμό του πρώτου ότι «από τις 17.000 ευρώ επέστρεψα στον Μπάμπη 6.000 ευρώ, δίνοντας και 500 ευρώ τόκο».

Συνεπώς, από την πρώτη στιγμή οι ερευνητές της υπόθεσης σχημάτισαν την εντύπωση ότι δεν θα ήταν εύκολο το έργο τους. Ηταν πια βέβαιοι ότι έχει πολύ βάθος η υπόθεση, που ίσως να οδηγεί και σε άλλες «δουλειές» των δύο φίλων.