Νεκρός τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς

Νεκρός τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς

Άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στην σύζυγό του κατά την διάρκεια πεζοπορίας

Τραγική κατάληξη είχε η πεζοπορία για έναν ηλικιωμένο τουρίστα από την Βρετανία, που μαζί με τη σύζυγο του επιχείρησε να διασχίσει το φαράγγι της Σαμαριάς.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr επικαλούμενη τον δήμαρχο Σφακίων, ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της σύζυγου του, που έντρομη προσπαθούσε να τον βοηθήσει. Όπως είπε στην ιστοσελίδα ο δήμαρχος Σφακίων, ειδοποιήθηκαν άμεσα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενώ «η σορός του Βρετανού τουρίστα μεταφέρθηκε στην Αγία Ρουμέλη και από εκεί με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι των Σφακίων».

Για τον θάνατο του τουρίστα ενημερώθηκα και η Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, πιθανότατα ο άτυχος τουρίστα υπέστη ανακοπή, χωρίς -όπως διευκρινίζει- κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.

Επιχείρηση διάσωσης Δανού τουρίστα σε φαράγγι της Σητείας

Αυτό ήταν το δεύτερο δυσάρεστο περιστατικό με τουρίστα σε φαράγγι της Κρήτης σήμερα, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, νωρίτερα στο φαράγγι Αγίου Γεωργίου στη Σητείας ένας Δανός τουρίστας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του.

Ο τουρίστας μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας για περαιτέρω νοσηλεία.