Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να κλείσει το Mega

Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να κλείσει το Mega

«Όταν μιλάει για τα Νέα και το Βήμα να πλένει το στόμα του»

Στην Αυτοψία του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τις εφημερίδες που πέρασαν στην ιδιοκτησία του μετά την εξαγορά του ΔΟΛ.

Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, η επαγγελματική του αυτή κίνηση ήταν και αυτή που οδήγησε στη σύγκρουση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύγκρουση αυτή δεν ξεκίνησε από εμένα. Είχαμε μία καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα ότι ήταν σωστή και συμμετείχα. Με τη συμμετοχή μας μάλιστα και τον τρόπο μας, ο διαγωνισμός είχε αίσιο τέλος προς το πρώτο του σκέλος. Μετά ακυρώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ.

Επιπλέον όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ, θέλησα να συμμετάσχω για να σώσω τις δύο ιστορικές εφημερίδες και να μην κλείσουν. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Έχω μάθει στις επιχειρήσεις και στη ζωή μου, όταν έχω συνέταιρο να αποφασίζω ή να συναποφασίζω αλλά δεν θα έκανα τον «λαγό» για κανένα πολιτικό παιχνίδι ή τον κολαούζο οποιασδήποτε κυβέρνησης  κόμματος. Πίστευα ότι χρειάζονταν στον τόπο οι δύο εφημερίδες.

Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να κλείσει το Mega. Ήθελαν να κλείσουν και τις δύο εφημερίδες ή να τις αγοράσει κάποιος άλλος άνθρωπος ώστε να είναι σαν το Έθνος, το Documento ή τη Νέα Σελίδα.

Υπάρχουν διευθυντές που είχα αποφασίσει να τους εμπιστευτώ για να προχωρήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια και οποιονδήποτε ήθελε να προτείνει η κυβέρνηση ή κάποιο κόμμα θεσμικά, δεν είχα αντίρρηση να συζητήσω. Αλλά να συζητάμε για εντολή απομάκρυνσης διευθυντικών στελεχών ή δημοσιογράφων με μεγάλη διαδρομή, δεν θα το συζήταγα» ανέφερε.

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε πως η μόνη επαφή που είχαν όταν θέλησε να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια και μαζί με τους άλλους υποψήφιους καναλάρχες ρωτούσαν τον κ. Τσίπρα τι γίνεται με την αδειοδότηση.