«Έσβησε» στη σκηνή, στο φινάλε της εμφάνισης του, Έλληνας τραγουδιστής

«Έσβησε» στη σκηνή, στο φινάλε της εμφάνισης του, Έλληνας τραγουδιστής

Ο γνωστός μουσικός και δισκοπώλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 57 χρόνων

Άφησε την τελευταία του πνοή κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο, ερμήνευε τραγούδια. Ο Δημήτρης Χατζής, «έσβησε» πάνω στη σκηνή στο φινάλε της εμφάνισης του στο αφιέρωμα στον Νικόλα Άσημο, το βράδυ της Τετάρτης (15/5), μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων. Ο 57χρονος τραγουδιστής υπέστη ανακοπή και πέθανε ακαριαία επί σκηνή γύρω στα μεσάνυχτα.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Χατζή, οι One Nation Underground, ήταν στη σκηνή και ετοιμαζόντουσαν για το φινάλε της βραδιάς-αφιέρωμα στον Νικόλα Άσημο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 57χρονος φέρεται να ένιωσε αδιαθεσία, έβγαλε τη κιθάρα του και έπεσε στο έδαφος.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο όπου οι διασώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Η ομάδα «Ελάτε μαζί μας μια βόλτα - Νικόλας Άσιμος», που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανάρτησε στο facebook το εξής κείμενο:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Όλους όσους συμμετείχαν στην ´Εκθεση, τους εικαστικούς, τους μουσικούς, το Ρομάντσο, τους ανθρώπους που δούλεψαν στην παραγωγή και στην οργάνωση, τους χορηγούς.

Ευχαριστούμε εσάς που τιμήσατε την ´Εκθεση με την παρουσία σας· η χαρά να βλέπουμε το Αρχείο γεμάτο από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, η συγκίνηση και η σιωπή που επικρατούσαν στην αίθουσα, τιμή στη μνήμη του Νικόλα, είναι η ανταμοιβή μας.

Ευχαριστούμε για τις κριτικές, το μοίρασμα, τις απόψεις και τις αναμνήσεις, για αυτά που φέρνουν τις ψυχές μας κοντά, κάνουν εμάς ανθρώπους και τις ζωές μας άξιες να τις ζούμε.

Κι αν η ζωή είναι μια ανάσα, ας ζήσουμε και ας πεθάνουμε όρθιοι, κάνοντας αυτό που αγαπάμε.
Καλό δρόμο Δημήτρη. Και καλή αντάμωση.

Ο Δημήτρης Χατζής διατηρούσε το ιστορικό δισκάδικο «Music Machine» στην οδό Διδότου 16, στο Κολωνάκι, το οποίο είχαν επισκεφτεί κορυφαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 4 μ.μ. στο Κοιμητήριο Δάφνης.