«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου»

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου»

Οι αποκαλύψεις για τον πατέρα που ασελγούσε σε βάρος ανήλικου κοριτσιού με βαριά νοητική υστέρηση

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον πατέρα που εξέδιδε και ασελγούσε σε βάρος ανήλικου κοριτσιού με βαριά νοητική υστέρηση.

«Ο πατέρας μας θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή εδώ και χρόνια για όλα αυτά που έχει κάνει. Πρώτο μέλημά μου τώρα είναι η αδελφή μου η οποία έχει ανάγκη από βοήθεια και προστασία», ανέφερε στο LamiaReport ο μεγαλύτερος αδελφός της νεαρής.

Ο πατέρας και οι φίλοι του, οι οποίοι ασελγούσαν σε βάρος της ανήλικης κοπέλας που έχει βαριά νοητική υστέρηση, πήραν τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης.

Δυο από τα τέσσερα αδέλφια της νεαρής, είχαν φύγει από το σπίτι και είχαν καταγγέλλει από το 2016 τα όσα συνέβαιναν σε βάρος της αδελφής τους.

Το θέμα έφτασε στην Εισαγγελία και δόθηκε εντολή διερεύνησης. Στις καταθέσεις τους ανέφεραν τα μαρτύρια που είχαν υποστεί οι ίδιοι αλλά και η αδελφή τους από τον πατέρα τους.

Οι δυο νεαροί εμφανίστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές προκειμένου να καταθέσουν.

«Πρώτο μέλημά μου είναι τι θα γίνει η αδελφή μου. Όσο για τον πατέρα μας, έστω και αργά, αποδόθηκε δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να ήταν μέσα εδώ και πολλά χρόνια...», δήλωσε μετά την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα (νοητική υστέρηση) που έχει είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε...», λέει ένα από τα αδέλφια του άτυχου κοριτσιού.

Τέλος τα παιδιά στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν ότι τον εφιάλτη της ανήλικης γνώριζαν και άλλα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον και κάποιοι γείτονες, αλλά κάνεις δεν τολμούσε να μιλήσει γιατί φοβόντουσαν τον πατέρα.

Δείτε τι είπε στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισής τους, ο δικηγόρος Κωστής Αμπλιανίτης, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα από τον Ανακριτή: