Άνδρας πήγε για εξέταση αίματος και βγήκε… έγκυος

Άνδρας πήγε για εξέταση αίματος και βγήκε… έγκυος

Σε παρερμηνεία των αποτελεσμάτων των εξετάσεων αποδίδει το περιστατικό το νοσοκομείο

Έγκυο έβγαλαν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης αίματος... άνδρα στο Ηράκλειο, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του, όταν πήρε τα αποτελέσματα από το δημόσιο νοσοκομείο.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα neakriti.gr, όταν πήρε τα αποτελέσματα στα χέρια του, ο γιατρός τον ενημέρωσε, ότι είναι έγκυος και ότι η εξέτασή του είναι φυσιολογική. «Για μία εξέταση αίματος πήγα και με βγάλανε έγκυο. Πως γίνεται αυτό; Πήγα προχτές και έκανα την εξέταση, που μου έγραψε ο καρδιολόγος» είπε το θύμα του απίστευτου περιστατικού.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, το νοσοκομείο απάντησε, ότι μετά από διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το αρμόδιο εργαστήριο του νοσοκομείου, προκύπτει ότι:

- Η συγκεκριμένη αναφορά είναι αποτέλεσμα παρερμηνείας των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.

- Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι στην πρώτη στήλη, ενώ στην διπλανή στήλη αναφέρονται τα φυσιολογικά επίπεδα για άνδρες και γυναίκες, καθώς και αυτά σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

- Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πρέπει να ερμηνεύονται μόνο από ιατρούς.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει, ότι «για τη διευκόλυνση των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν και ηλεκτρονικά τα εργαστηριακά τους αποτελέσματα, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (e apotelesmata) της ιστοσελίδας του νοσοκομείου».