Στην επίθεση η Ακρίτα για τον «λυπημένο Καρυωτάκη» της Βίκυς Φλέσσα

Στην επίθεση η Ακρίτα για τον «λυπημένο Καρυωτάκη» της Βίκυς Φλέσσα

Το μακροσκελές κείμενο της δημοσιογράφου με το οποίο κατακεραυνώνει την υποψήφια ευρωβουλευτή

Η Βίκυ Φλέσσα, στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας βρέθηκε στην Πρέβεζα από όπου και παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε πως επισκέπτεται για πολλοστή φορά την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Πρέβεζα και εξέφρασε την απορία της σχετικά με τον Κώστα Καρυωτάκη.

«Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ήπειρο. Ξεκινάω από εδώ την προεκλογική μου περιοδεία. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν τόσο πολύ λυπημένος για να είμαι ειλικρινής, σε αυτή την υπέροχη πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων η Βίκυ Φλέσσα.

Η έκφραση της αυτή, προκάλεσε την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα η οποία βγήκε στη... επίθεση μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Το κείμενο της Έλενας Ακρίτα

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν δυστυχισμένος σε μια τόσο όμορφη πόλη όπως η Πρέβεζα» Βίκυ Φλέσσα

Κυρία Φλέσσα εύστοχη η παρατήρηση σας, προσωπικά αποδίδω την δυσφορία του ποιητού στις κάργες που κοπανουσαν τις μαύρες στέγες και τα κεραμίδια και στις γυναίκες που καθάριζαν κρεμμύδια. Ο συνδυασμός αυτός ντάπα ντουπα οι κάργες βάλε και την κρεμμυδίλα δεν το αντέχει άνθρωπος αυτό το χάλι κι αυτοκτονεί. Και η Μαρία η Πολυδούρη που τον είχε αγαπητικό τα ίδια του έλεγε ‘βρε Κώστα μου πού να τρέχεις ν’ αυτοκτονείς τώρα ολίγη υπομονή κι η ρουφιάνα η καργια κάποτε θα τον βγάλει τον καρασκασμό η δε κρεμμυδίλα φεύγει όταν το τσιγαρισεις λιγουλάκι’.

Κι εγώ εχω τέτοιες απορίες διότι ο Καβαφης σου λέει ρωτούσε για την ποιότητα των μαντηλιών. Με τις ώρες αυτό τώρα, που εμένα η γιαγιά με την πρώτη την καταλάβαινε την ποιότητα το καλό το μεταξωτό κάνει μπαμ έλα παιδιά τωρα σε τα μάς αυτά; Εγώ πιστευω κυρία Φλέσσα πως εξεπιτουτου καθυστερούσε και σκοπίμως ερωτούσε για την ποιότητα μάλλον του άρεσε η πωλήτρια υποψιάζομαι, προκύπτει κι από τα συμφραζόμενα πως στάνταρ αυτό θέλει να πει ο ποιητής.

Κι ο Σεφέρης έπαθε τα νεύρα του που τα αηδόνια δεν τον άφηναν να κοιμηθεί στις Πλατρες μεγάλο μαρτύριο σου λέει. Τελικώς και οι καργες και τ’ αηδόνια πολύ σκατόπουλα απεδείχθησαν πάει τους ρημάξανε τους ποιητές μας.

Αυτά τα ολίγα αγαπητή κυρία, καλή επιτυχία να ευχηθώ στον άοκνο αγώνα σας για την παιδεία και τον πολιτισμό στην Ελλάδα μας. #μαςτηζητάνεκιαπόάλλεςχώρες

Παρακαλούμε περιμένετε ...