Βίντεο-ντοκουμέντο εισβολής ληστών σε σπίτι ενώ μέσα ήταν μητέρα και παιδιά

Βίντεο-ντοκουμέντο εισβολής ληστών σε σπίτι ενώ μέσα ήταν μητέρα και παιδιά

Δείτε το βίντεο

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ καρέ την εισβολή τριών διαρρηκτών πριν από λίγες ημέρες σε σπίτι στα βόρεια προάστια ενώ μέσα βρισκόταν η ιδιοκτήτρια με τα παιδιά της.

Όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το newsbeast.gr, οι τρεις θρασύτατοι διαρρήκτες, οι οποίοι φοράνε κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φτάνουν έξω από την κύρια είσοδο της οικίας. Ο ένας από αυτούς, χωρίς να χάσει χρόνο αρχίζει να κλωτσά την πόρτα. Δεν καταφέρνει να την παραβιάσει όμως και αμέσως αναλαμβάνει δράση ο δεύτερος της ομάδας, ο οποίος φαίνεται αρκετά πιο εύσωμος και πιο δυνατός από τον πρώτο. Παίρνει φόρα, αρχίζει να την κλωτσάει με δύναμη μέχρι που η πόρτα ανοίγει. Ο δρόμος για τους διαρρήκτες ήταν ανοιχτός αλλά λογάριασαν χωρίς τον «ξενοδόχο».

Ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτριά, η οποία με θάρρος και ψυχραιμία αντέδρασε άμεσα πατώντας το κουμπί πανικού του συναγερμού που δίνει σήμα στο κέντρο λήψης και καλείται αμέσως η αστυνομία.

Στο άκουσμα της σειρήνας του συναγερμού οι τρεις διαρρήκτες πανικοβάλλονται και μέσα σε 9 δευτερόλεπτα γίνονται καπνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έφτασαν δύο μηχανές με άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ που αστυνόμευαν στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να τους εντοπίσουν.

Η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία της ιδιοκτήτριας καθώς και το σύγχρονο σύστημα ασφαλείας που διέθετε έσωσε τόσο την οικογένεια της, όσο και την περιουσία της.

«Να επαγρυπνούν και να λαμβάνουν μέσα προστασίας», συμβουλεύει τους πολίτες ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά, οι κακοποιοί εκμεταλλεύονται τη λειψανδρία και την απουσία περιπολιών.