Αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο του Ηρακλείου

Αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο του Ηρακλείου

«Ακούστηκε ένα μπαμ και τραντάχτηκε το κτίριο»

Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την έκρηξη σταθμευμένου οχήματος, στο κέντρο της πόλης.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πολλές ζημιές σε επιχείρηση εστίασης, σε παρακείμενα οχήματα αλλά ακόμα και σε σπίτια της περιοχής.

Οι εικόνες που δημοσιεύει το cretapost.gr είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε. Το περιστατικό συνέβη κοντά στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, με τους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν το σοκ που έπαθαν:

«Καθόμασταν και τρώγαμε στην ταβέρνα όταν ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ και τραντάχτηκαν οι τοίχοι και τα τζάμια», ανέφερε μία αναγνώστρια στο cretapost ενώ την ίδια ώρα μαρτυρίες αναφέρουν πως ο θόρυβος έφτασε μέχρι και την παραλιακή του Ηρακλείου.

Από τις έρευνες των αρχών έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας καθώς δεν πρόκειται για τοποθέτηση κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως επειδή το όχημα ήταν με υγραέριο σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη.