Προφυλακίστηκε η μητέρα του μωρού που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα

Προφυλακίστηκε η μητέρα του μωρού που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα

Για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία της η 30χρονη μητέρα του άτυχου μωρού που απανθρακώθηκε μέσα στο διαμέρισμα της Βάρκιζας.

Ανακρίτρια  και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέα την νεαρή κατηγορούμενη, για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος, η οποια φέρεται να επικαλείται ψυχολογικά  προβλήματα. Ωστόσο, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει η ανακρίτρια, μετά από αίτημα της υπεράσπισης, δεν έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα  με το συνήγορο της το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακα της.

«Το έγκλημα ήταν πως έφυγε πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί. Λόγω της μη λήψης αγωγής έφευγε πιο συχνά. Τις υπόλοιπες ημέρες έφευγε και γύριζε πιο νωρίς μόνο αυτήν έλειψε τόσες πολλές ώρες. Όντως έδενε το παιδί στο ριλάξ για να μην πέσει» ανέφερε ο συνήγορος της, Σπ. Δημητρίου.

Η νεαρή κατηγορούμενη παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περισσότερο από μια ώρα. Η 30χρονη δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το 13 μηνών κοριτσάκι της έμεινε μόνο στο σπίτι με τραγική κατάληξη.

Η κατηγορούμενη φέρεται να έκανε λόγο για ατύχημα και ισχυρίστηκε πως άφησε μόνο το κοριτσάκι θεωρώντας ότι θα το πρόσεχε ο οδηγός ταξί με τον οποίο είχε σχέση. Η ίδια έλειπε για ώρες και συνάντησε έναν φίλο της που την περίμενε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η 30χρονη, σύμφωνα με πληροφοριες, υποστήριξε  πως είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα και ότι χρησιμοποιούσε το πιστολάκι μαλλιών για να ζεσταίνεται το μωρό.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι, είπε ότι είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Η κατηγορουμένη κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι πέρασε «μαύρα» παιδικά χρόνια αλλά και δύσκολες στιγμές στο πλευρό της θετής της μητέρας και πως από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας.