Το τραγικό τέλος του βρέφους που κάηκε ζωντανό στη Βάρκιζα – Απολογείται η μητέρα του

Το τραγικό τέλος του βρέφους που κάηκε ζωντανό στη Βάρκιζα – Απολογείται η μητέρα του

Παραδέχθηκε ότι άφηνε μόνο του για ώρες το μικρό κοριτσάκι

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει σήμερα η 30χρονη μητέρα του άτυχου μωρού που απανθρακώθηκε μέσα στο διαμέρισμα της Βάρκιζας. Η νεαρή γυναίκα θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το 13 μηνών κοριτσάκι έμεινε μόνο στο σπίτι με τραγική κατάληξη.

Η κατηγορούμενη, για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος, φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι άφηνε για ώρες μόνο το κοριτσάκι.

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές. Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι, το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα» εμφανίζεται να λέει στους αστυνομικούς επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν είχε καμία βοήθεια για να μεγαλώσει το παιδί της.

Όταν επέστρεψε το μοιραίο βράδυ δεν κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα γιατί είχε πολύ καπνό. «Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα» φέρεται να ισχυρίζεται. Η 30χρονη, όπως λένε άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της, αντιμετώπισε την τραγική είδηση του θανάτου του παιδιού της με απάθεια ενώ μόλις πριν από λίγες ώρες άρχισε σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η ψυχολογική της κατάσταση αλλά και η πληροφορία ότι στο παρελθόν έχει λάβει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή έχουν οδηγήσει τον συνήγορος της κατηγορουμένης να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ψυχίατρο.

«Έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία στην κατηγορούμενη» αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης. Σε κάθε περίπτωση καθοριστικό ρόλο για την ποινική της μεταχείριση της 30χρονης θα παίξει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Το 13 μηνών κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο σ' ένα διπλό κρεβάτι, σκεπασμένο με μια ηλεκτρική κουβέρτα. Δίπλα του βρισκόταν μια σόμπα, η οποία ήταν ανοιχτή όλη την ημέρα. Πιθανολογείται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη σόμπα με το μωράκι να μην μπορεί να αντιδράσει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...