Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το οδικό δίκτυο της Σαντορίνης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το οδικό δίκτυο της Σαντορίνης

Με απόφαση της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου λόγω των ζημιών από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε το οδικό δίκτυο της Σαντορίνης, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης βρίσκεται στο νησί και επισκέφθηκε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου, που υπέστησαν ζημιές, προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή τους το συντομότερο δυνατό. Ο Αντιπεριφερειάρχης εκτός από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έδωσε εντολή να συνταχθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις ζημιές στην περιοχή του Αεροδρομίου και να δημοπρατηθεί η αποκατάστασή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ζημιές δεν εμπίπτουν σε περιοχή αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ο κ. Λεονταρίτης μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «προτάσσουμε την ασφάλεια των πολιτών και την επαναφορά του οδικού δικτύου στην αρχική του κατάσταση. Οφείλουμε και θα είμαστε έτοιμοι πριν την έναρξη της νέας θερινής περιόδου για τη Σαντορίνη, η οποία βρίσκεται προ των πυλών, με την άφιξη τεράστιου όγκου επισκεπτών».