Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Το μήνυμα της γυναίκας του

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος. Ο εφοπλιστής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο Περικλής Παναγόπουλος στην κατάθεση του είχε επαναλάβει με κάθε λεπτομέρεια  πως κατάφεραν, στις 12 Ιανουαρίου του 2009, να το απαγάγουν όταν έσπασαν με μια βαριοπούλα το τζάμι του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε καθώς και πως ο ίδιος βίωσε τις δραματικές ημέρες της ομηρίας του.

Όπως είπε όμως και στην πρωτόδικο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι του «φέρθηκαν άψογα». «Μου έδιναν ανελλιπώς τα φάρμακά μου χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνέψει η ζωή μου» υπογράμμισε ο μάρτυρας και είχε συμπληρώσει: «Οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί μου. Με πρόσεξαν και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν. Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Η σύζυγός μου έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως».

Στις 13 Ιανουαρίου και στις 17 Ιανουαρίου 2009 η Κατερίνα Παναγοπούλου ταξίδευσε μέχρι το Ξυλόκαστρο, συγκεκριμένα στο 125ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών – Πατρών, όπου οι απαγωγείς είχαν αφήσει μία βιντεοκασέτα και μία κασέτα ήχου που περιείχαν υλικό σχετικά με την απαγωγή.

Όπως είχε αναφέρει η ίδια στους αστυνομικούς, η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των 30 εκατομμυρίων ευρώ και την απελευθέρωση του συζύγου της ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου.

Τότε μαζί με ένα ακόμα άτομο επιβιβάστηκε σε ένα Toyota Corolla και καθ’ υπόδειξη των απαγωγέων έφθασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την ημέρα η παράδοση των λύτρων δεν έγινε ποτέ.

Η παράδοση έγινε 24 ώρες αργότερα και λίγο μετά ο Περικλής Παναγόπουλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο Χαϊδάρι.

Οι απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου συνελήφθησαν μετά από λίγο καιρό, ενώ στον Παναγιώτη Βλαστό επιβλήθηκε ισόβια ποινή κάθειρξης και 36 έτη. Ωστόσο ποτέ δεν βρέθηκαν τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια Παναγόπουλου για την απελευθέρωση του εφοπλιστή.

Την είδηση για τον θάνατο του έκανε γνωστή η γυναίκα του με μια ανάρτηση στο facebook.