Μαθητές έκαναν κατάληψη για να διώξουν συμμαθητή τους από το σχολείο

Μαθητές έκαναν κατάληψη για να διώξουν συμμαθητή τους από το σχολείο

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του 12χρονου

Οι μαθητές του σχολείου μάλιστα προχώρησαν σε κατάληψη, με αίτημα να απομακρυνθεί ο συμμαθητής του από το σχολικό συγκρότημα.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, λόγω παιδιού που φέρεται να παρουσιάζει ανάρμοστη συμπεριφορά όπως αναφέρει το thestival.gr.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει αναστατώσει το σχολείο, ενώ έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία ενημερώθηκε για το θέμα.

O 12χρονος αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής, γεγονός που δυσκολεύει την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Ωστόσο, οι καταγγελίες των παιδιών που προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου για το περιστατικό αναφέρουν ότι ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο για τους μαθητές και τους καθηγητές, ότι έχει καταστρέψει περιουσία του σχολείου, ενώ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο.

«Για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» κάνει λόγο από την πλευρά του ο πατέρας του 12χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία». «Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα» καταγγέλλει στην «ΜτΚ», ο πατέρας του 12χρονου, οποίος τονίζει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου. Μιλώντας στο thestival.gr, ο κ. Ανανιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός. «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε.