Μητροπολίτης κερνά καφέ μαθητές που θα πάνε στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών

Μητροπολίτης κερνά καφέ μαθητές που θα πάνε στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών

Δείτε το βίντεο

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε να καλέσει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως τους μαθητές να παρακολουθήσουν τον εκκλησιασμό αύριο των Τριών Ιεραρχών.

Έτσι μέσα από ένα βίντεο τους ενημερώνει ότι όσοι παρακολουθήσουν την λειτουργία, κερδίζουν έναν δωρεάν καφέ σε καφετέριες της πόλης, κέρασμα από τον ίδιο.

Μάλιστα κοινοποίησε το πρωτότυπο κάλεσμα του με ένα εξίσου πρωτότυπο τρόπο, αυτό της δημοσίευσης… Ιnstagram story, μέσω του οποίου απευθύνεται στα νέα παιδιά ενημερώνοντας τα πως στο τέλος της λειτουργίας θα του δοθούν κάρτες , τις οποίες κι έπειτα θα μπορούν να δώσουν στις καφετέριες που θα πάνε, για να μην χρειαστεί να πληρώσουν τον καφέ τους.

« Αυτό το story θα είναι το καλύτερο στο instagram! Ένας καφές κερασμένος για σας, για την αυριανή γιορτή σας. Η Εκκλησία μας αύριο γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες. Λοιπόν ακούστε με, αφήστε τα αυτά. Σηκωθείτε αύριο πρωί πρωί, πιο πρωί από ότι συνήθως. Ελάτε στην Εκκλησία να λειτουργηθείτε για να σας φωτίσει ο Θεός, να ανοίξει δρόμους στη ζωή σας και για να μην κόψετε εσείς αυτή την παράδοση που είναι τόσο βαθιά και κρατάει 200 χρόνια».

Το υπουργείο Παιδείας φέτος αποφάσισε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών να μην είναι ημέρα εκκλησιασμού αλλά αργία.