Παρ’ ολίγον τραγωδία από την κατάρρευση διατηρητέου στη Σύρο

Παρ’ ολίγον τραγωδία από την κατάρρευση διατηρητέου στη Σύρο

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Ερμούπολης και πλησίον παιδικής χαράς

Από τύχη αποφεύχθηκε τραγωδία στην περιοχή των Πευκακίων στην Ερμούπολη Σύρου, όταν κατέρρευσε διατηρητέο κτίριο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cyclades24.gr.

Το σπίτι βρίσκεται στην οδό Αντωνίου Ζενεράλ, σε ένα δρόμο της περιοχής απ' όπου περνάνε καθημερινά δεκάδες πολίτες και κυρίως μικρά παιδιά, αφού κοντά στο σπίτι βρίσκεται η παιδική χαρά. Το σπίτι που είναι εδώ και χρόνια ακατοίκητο, είχε υποστεί ζημιές και προφανώς λόγω και των βροχοπτώσεων επιδεινώθηκε η κατάσταση του. Μάλιστα τμήμα της παλαιάς οικίας είχε καταρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες και οι γείτονες είχαν αποκλείσει την είσοδο προς τα σπίτια τους.

Ένας κάτοικος που διαμένει στο απέναντι σπίτι, άκουσε το θόρυβο και πετάχτηκε από το κρεβάτι του για να δει τι είχε συμβεί και αυτό που αντίκρισε ήταν ένα γκρεμισμένο σπίτι. «Ήμουν ξαπλωμένος όταν άκουσα έναν έντονο θόρυβο και πετάχτηκα στο μπαλκόνι και είδα το σπίτι να έχει γκρεμιστεί . Το σπίτι είναι ακατοίκητο εδώ και πολλά χρόνια και ευτυχώς που δεν περνούσε κανείς από το σημείο, γιατί θα τον πλάκωνε ο τοίχος» περιέγραψε στο cyclades24.gr.