Στα χέρια της αστυνομίας συμμορία μπράβων

Μία από τις μεγαλύτερες “φαμίλιες” προστασίας που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα και εκβίαζαν δεκάδες μικρά ή μεγάλα καταστήματα στην Αθήνα και τον Πειραιά εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε Έλληνες και αλλοδαπούς, ανάμεσα στους οποίους και γνωστός κακοποιός που έχει απασχολήσει πολλές φορές τα αστυνομικά γραφεία τα τελευταία χρόνια.

Το στοιχείο που δίνει μια διαφορετική διάσταση στην οργανωμένη ομάδα των κακοποιών είναι ότι καθοδηγούντο από δύο βαρυποινίτες που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές.

Από τους συλληφθέντες οι τρείς είναι Έλληνες, ο ένας Ιρανός και ο άλλος Αλβανός. Για τη σύλληψή τους χρησιμοποιήθηκαν οργανωμένες ομάδες αστυνομικών τόσο από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών όσο και από το Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών και Ληστειών.

Επικεφαλής της ομάδας των εκβιαστών φέρεται από την Ασφάλεια να είναι, 33χρονος κακοποιός, ο οποίος εδώ και χρόνια απασχολεί τις αστυνομικές αρχές με επιθέσεις εκβιάσεις και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούνται επίσης και για δύο ανθρωποκτονίες, επίσης μπράβων αντίπαλων ομάδων από τις οποίες η μία σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο με θύμα μπράβο, ο οποίος λίγο πριν δολοφονηθεί έτρωγε σε κρεπερί στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.

Η δράση της εξαμελούς ομάδας των μπράβων ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια αφού οι δύο βαρυποινίτες που οργάνωσαν την ομάδα των εκβιαστών συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους και έθεσαν τις βάσεις για μια πολύχρονη και κερδοφόρα δραστηριότητα.

Στόχος των μπράβων δεν ήταν μόνο νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας και του Πειραιά που συνήθως εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες τους και λαμβάνουν γερά μεροκάματα για προστασία.

Αντίθετα εξαιτίας της κρίσης άρχισαν να εκβιάζουν από περίπτερα και ψησταριές στις συνοικίες μέχρι καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, ψιλικατζίδικα αλλά και καταστήματα με παγωτά καθώς και πολλά άλλα σε κάθε γειτονιά.

Όπως έγινε γνωστό μερικά από τα θύματα των μπράβων φαίνεται ότι αποφάσισαν να λύσουν τη σιωπή τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν στα χέρια τους καταθέσεις που καίνε τους κακοποιούς.