Στα δικαστήρια Καλλίτσης – Χριστοπούλου για την αιματηρή επίθεση

Στα δικαστήρια Καλλίτσης – Χριστοπούλου για την αιματηρή επίθεση

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου

Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα συναντηθεί το πρώην ζευγάρι Πάνος Καλλίτσης η coach μοντέλων από το «Greece ‘s Next Top Model», Έλενα Χριστοπούλου. Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους τρεις κατηγορούμενους για την αιματηρή επίθεση που δέχτηκαν πριν από τρία χρόνια.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2016 όταν επέστρεφαν από το κομμωτήριό τους στο Χαλάνδρι και τους πυροβόλησαν στο γκαράζ του σπιτιού τους, στον Λυκαβηττό. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος και τα πόδια ο Πάνος Καλλίτσης.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου 2019 και στο εδώλιο θα καθίσουν ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος, ο οποίος το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστείες. Πρωτόδικα, στον 30χρονο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες που έδωσε για τις κινήσεις του ζευγαριού.

Ο 35χρονος Ιρακινός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ στον 43χρονο κρατούμενο που πυροβόλησε επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 53 ετών (εκτιτέα τα 25).

 «Ήθελε να με σκοτώσει. Αυτό αισθάνθηκα, από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε η ευκολία με την οποία με πυροβόλησε στην καρδιά» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός κομμωτής κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

«Έπαθα σοκ. Πίστευα ότι ο άνδρας μου πέθανε. Μετά από δύο ώρες κατάλαβα ότι είχα τραυματιστεί, ήταν τέτοιο το σοκ. Είπα “Παναγιά μου σώσε μας ή να μας σκοτώσουν γρήγορα να τελειώνουμε» είπε στο δικαστήριο η Έλενα Χριστοπούλου.

Περίπου ένα χρόνο μετά αποφάσισαν να χωρίσουν. «Η άσχημη εμπειρία που βιώσαμε βοήθησε και τους δύο μας να καταλάβουμε πως ενδεχομένως δεν ήταν γραφτό να είμαστε μαζί για το υπόλοιπο της ζωής μας» είχε δηλώσει η Έλενα Χριστοπούλου.