Σύζυγος Πάνου Καλλίτση: Ήθελαν να μας σκοτώσουν, ζούμε από θαύμα

Η σύζυγος του κομμωτή μιλά για το σοκ της επίθεσης που δέχτηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο

Το σοκ που βίωσε την ώρα της επίθεσης που δέχτηκαν , πριν από περίπου ένα χρόνο, η ίδια και ο σύζυγος της κομμωτής Πάνος Καλλίτσης περιέγραψε καταθέτοντας στο δικαστήριο η Έλενα Χριστοπούλου.
 
"Τον άνδρα μου τον σκότωσε, από θαύμα έζησε. Και εγώ από θαύμα έζησα είχε τη δυνατότητα να μας σκοτώσει αμύνθηκα, έφυγα. Ο τελευταίος κάλυκας που βρέθηκε στο γκαράζ θα μπορούσε να ήταν στην πλάτη μου. Η γνώμη μου είναι πως χάλασε  η συνταγή, το αρχικό σχέδιο γιατί ήταν ανοιχτή η πόρτα" είπε η μάρτυρας αναφερόμενη στους κατηγορούμενους για την αιματηρή απόπειρα ληστείας στο γκαράζ του σπιτιού της στα Εξάρχεια.
 
Της Μαρίας Ζαχαροπούλου
 

Η σύζυγος του Πάνου Καλλίτση  κατάθεσε με βεβαιότητα πως οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Υπεράσπιση :Και αυτό συνίσταται σε ένα πυροβολισμό στο χέρι ;
Μάρτυρας : Έτσι ξεκίνησε ... Πάντως δεν ήθελε να παίξουμε μπιρίμπα. Κρίνω εκ του αποτελέσματος....
 
Πρόεδρος : προσπάθησε να σας σκοτώσει ;
Μάρτυρας : Έκανα προς τα πίσω ... Το φόβο μου  κοιτούσα όλοι οι φόβοι μου ήταν εκεί  μπροστά μου. Η πάλη ήταν για τη ζωή μας ο άνδρας μου ήρθε για να σώσει τη γυναίκα του.(... ) Από τότε με παρακολουθεί ψυχίατρος...
Και η μάρτυρας συνέχισε :
"Έπαθα σοκ . Πίστευα ότι ο άνδρας μου πέθανε . Μετά από δυο ώρες κατάλαβα ότι είχα τραυματιστεί ,ήταν τέτοιο το σοκ .
Είπα Παναγιά μου σώσε μας ή να μας σκοτώσουν γρήγορα να τελειώνουμε" . 

"Αισθάνθηκα σαν το ποντίκι μέσα στη φάκα" 

Η μάρτυρας περιέγραψε με γλαφυρά χρώματα τι συνέβη το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016: "Εκείνο το Σάββατο ήταν η τελευταια ημέρα μιας κουραστικής εβδομάδας. Κάναμε τη γνωστή διαδρομή για να φτάσουμε στο σπίτι. Ανοίγοντας την πόρτα του γκαραζ μας, ενώ εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο άκουσα το συζυγο μου να λέει ένα "ωχ". Κοίταξα και είδα έναν άνθρωπο με μαύρη κουκούλα, σκούρα ρούχα και με πιστόλι. Καταλαβα ότι ήρθε το τέλος της ζωής μας. Ο άνδρας μου κλείδωσε το αυτοκίνητο, πήγε να κάνει όπισθεν και εκείνη τη στιγμη θρυματίστηκε το τζάμι και με χτύπησε η σφαίρα. Άνοιξα την πόρτα, τους ρώτησα "σας παρακαλώ τι θέλετε;" με σηκωμένα τα χέρια ...Αυτός ο άνθρωπος μου έλεγε "σκύψε μέσα μέσα". Έσκυψα και αυτός ήταν από πάνω μου. Αισθάνθηκα σαν το ποντίκι μεσα στη φάκα. Βιαιοπραγούσε εναντιον μου. Ήμουν πολύ φοβισμένη, δεν το έχω ξανανιώσει αυτό στη ζωή μου. Κάποια στιγμη ακούω τον άνδρα μου να λέει "όχι ρε π...στην καρδιά". Εκεί σκέφτηκα ότι τον έχουν πυροβολήσει. Πιστεύα  ότι ο άνδρας μου είναι νεκρός. Τον τρίτο κατηγορούμενο τον είδα δευτερολεπτα μετά την πρώτη πιστολιά, που έσπασε το τσάμι. Είχε καλλυμένο πρόσωπο και όπλο. Ήμουν απο την αριστερή μεριά του αυτοκινήτου μας και βγήκα με ουρλιαχτά προς τη ράμπα. Ήθελα να μαζευετει κόσμος να μπορέσουμε να σωθούμε. Ανέβηκα πρώτη. Αφού ανέβηκα πάνω άκουγα κάποιες συγκεκχυμένες φωνές. Στο δρομο προσπαθούσα να σταματήσω τα αυτοκινητα. Κάποια στιγμή είδα τον άνδρα μου να αναβαίνει και είπα Παναγία μου μπορεί να σωθεί και αυτό μου έδωσε δύναμη. ..Ήμασταν δυο άοπλοι με δυο ανθρωπους με όπλα" τόνισε η μάρτυρας
και αμέσως μετά πήρε το λόγο ο 43χρονος ο οποίος φέρεται πως ήταν ο άνθρωπος που πυροβόλησε το ζευγάρι . " Μόνο εγώ είχα όπλο "είπε επιχειρώντας να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον συγκατηγορουμενο του για τον οποίο οι μάρτυρας κατέθεσαν πως κρατούσε , επίσης, όπλο.
 
Κατηγορούμενος :  Εγώ είχα όπλο . Ήμουν εγώ που σας τράβηξα τα μαλλία ;
Μάρτυρας : Δεν μπορώ να πω ποιος μου τράβηξε τα μαλλιά και το σαγόνι. Αν είχατε τα πρόσωπα σας ανοιχτά θα σας έλεγα...
 
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου.