Καλλίτσης: Πάλευα με το θάνατο

Τα δραματικά δυο λεπτά που παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο κομμωτής

Τα δραματικά δυο λεπτά που παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο κομμωτής των διασήμων Πάνος Καλλίτσης. «Ήθελε να με σκοτώσει. Αυτό αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε η ευκολία με την οποία με πυροβόλησε στην καρδιά» είπε φανερά ταραγμένος ο κ. Καλλίτσης μιλώντας στους δικαστές για το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016 όταν δυο άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισέβαλαν στο γκαράζ του σπιτιού του στα Εξάρχεια και επιτέθηκαν στον ίδιο και τη σύζυγο του Έλενα Χριστοπούλου.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

«Ένιωσα βιασμό , τρομερό πόνο και ακόμη δεν έχει απαντηθεί για εμένα γιατί έγινε αυτό. Ποτέ δεν μου ζήτησαν χρήματα, το μόνο που μου ζητούσαν ήταν να πέσω κάτω...Πάλευα με τα κύματα, με το θάνατο».

«Έβλεπα κρυμμένους ανθρωπους , καλυμμένους σαν cut women»

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται ένας ειδικός φρουρός , ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος ο οποίος το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστείες.

Ο γνωστός κομμωτής ξεκαθάρισε πως θυμάται πολύ καλά εκείνο το βράδυ. «Ήταν ένα πολύ ωραίο Σάββατο και φύγαμε από το κατάστημα μας και πηγαίναμε προς το σπίτι μας. Κάναμε τη συνηθισμένη διαδρομή και όταν φτάσαμε στο σπίτι άνοιξα την γκαραζόπορτα... Επειδή είμαστε χαμηλών τόνων και προσέχουμε, όπως έκανα πάντα, περίμενα να κλείσει η γκαραζόπορτα για να πάω στη θέση του πάρκινγκ. Την ώρα που κλείνει η πόρτα ακούω έντονο βηματισμό και ανθρώπους να τρέχουν και κάνω "ωχ".

Η γυναίκα μου μιλούσε στο κινητό, γύρισε και με κοίταξε... Δεξιά μου αντιλαμβάνομαι έναν άνθρωπο που κρατάει όπλο και φωνάζει "βγείτε έξω"» αφηγήθηκε ο μάρτυρας και έκανε λόγο για μια «μαύρη σκοτεινή σκουρόχρωμη φιγούρα». «Το μόνο που έβλεπα ήταν τα μάτια του όλα τα άλλα ήταν καλυμμένα. Κρατούσε ένα μεγάλο πράγμα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι αυτό ήταν όπλο. Μπροστά ήταν σαν μεγάλο χωνί. (σ.σ. αναφέρεται στο σιγαστήρα)» τόνισε.

Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε ο κ. Καλλίτσης κλείδωσε το αυτοκίνητο του έβαλε όπισθεν και ξαναπάτησε το κουμπί για την πόρτα του γκαράζ. Τότε, όπως είπε, μπήκε στο γκαράζ και ο δεύτερος δράστης ο οποίος «ήταν καλυμμένος φορούσε μαύρα, κάτι σαν παλτό».

«Έβλεπα καλυμμένα πρόσωπα...Έβλεπα κρυμμένους ανθρώπους, καλυμμένους σαν cat women».

«Ήταν σαν να έβλεπες ταινία»

Εκείνη την ώρα ένας από τους δράστες πυροβόλησε, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, προς την πλευρά της συζύγου του σπάζοντας το τζάμι του αυτοκινήτου.

«Η Έλενα πέφτει πίσω στο κάθισμα, είχε φύγει η πρώτη σφαίρα από την πλευρά του συνοδηγού. Εκείνος φώναζε "βγες έξω". Η Έλενα σήκωσε τα χέρια ( δείχνει την κίνηση σηκώνοντας τα χέρια προς το κεφάλι) για να προστατευτεί και τότε έφαγε την πρώτη σφαίρα. Ήταν σαν να έβλεπες ταινία. Σπάνε τα τζάμια, ανοίγει η πόρτα, η Έλενα βγαίνει έξω φωνάζει "μην πυροβολείτε ότι θέλετε, ότι θέλετε" και πέφτει κάτω».

Ο γνωστός κομμωτής αμέσως μετά περιέγραψε πως βγήκε από το αυτοκίνητο και συναισθηματικά φορτισμένος είπε: «Ο στόχος μου ήταν να σώσω τη γυναίκα μου. Πήγα μπροστά και είδα τον δεύτερο άνθρωπο που μπήκε μέσα. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε περίπου 2 λεπτά. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ένιωσα ότι έπρεπε να τελειώσει αυτό το πράγμα με τη γυναίκα μου αλώβητη.

Ο δράστης έδινε εντολές: "κλείσε", "πέσε". Του είπα "δεν σε καταλαβαίνω πες μου τι θέλεις". Εκείνος με σημάδευε συνεχώς και ο Ιρακινός (σ.σ. ο άνδρας που μπήκε δεύτερος στο γκαράζ) είχε όπλο και με σημάδευε. Η Έλενα είχε πάθει νευρικό κλονισμό, έτρεμε. Εγώ έλεγα ηρέμησε και εκείνος μου έλεγε "πέσε"... Ο άνθρωπος που με πυροβόλησε φώναξε "δέστη". Και ο δεύτερος (ο Ιρακινός) κρατούσε όπλο και όπως σκύβει να πιάσει την Έλενα είδα ότι είχε μαζί του κόκκινη ταινία. Φοβήθηκα ότι θέλουν να μας απαγάγουν, να μας ανεβάσουν στο σπίτι μας... Εγώ δουλεύω για καλό, για την ομορφιά και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος ήθελε να μου κάνει κακό. Είδα να τραβάει την Έλενα για να την σηκώσει την πιάνει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα να έχει βάλει το χέρι του στο στόμα της και το στόμα της να έχει φτάσει στο αυτί».

Μου κόλλησε το όπλο στο στήθος

Με σπασμένη φωνή ο Πάνος Καλλίτσης μίλησε για τη στιγμή που ο δράστης έστρεψε το όπλο σε βάρος του: «Μου κόλλησε το όπλο στο στήθος. Με εντυπωσίασε η ευκολία με την οποία με πυροβόλησε στην καρδιά. Αυτό που προσπαθώ να διαχειριστώ εδώ και ένα χρόνο είναι πως με τέτοια ευκολία κάποιος πυροβολεί ένα άλλον άνθρωπο σε τέτοιο καίριο σημείο. Να τελειώσεις έναν άνθρωπο επειδή έχει περισσότερα χρήματα από εσένα; Ένιωσα ένα κάψιμο. Όταν με ακούμπησε με το όπλο του είπα " όχι ρε π... στην καρδιά" και τότε του έβγαλα την κουκούλα και είδα τα χαρακτηριστικά του. Είδα το απόλυτο βλέμμα του τρόμου γιατί προφανώς δεν έπεσα. Γιατί εγώ ζω... Βρήκα τη δύναμη εκείνη τη στιγμή να αντισταθώ. Πάλευα με τα κύματα, με το θάνατο. Εξακολουθούσε να με σημαδεύει και εγώ άρχισα να κινώ τα πόδια μου... Το βλέμμα του δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Ο μάρτυρας τόνισε πως η σφαίρα σταμάτησε ένα χιλιοστό πριν τη μηριαία αρτηρία και συνέχισε: «Με σημάδευε στα πόδια για να πέσω... Την ώρα που ανέβηκε στην μπάρα για να φύγει με πυροβόλησε στα πόδια. Άρχισα να ουρλιάζω... Η γυναίκα μου ήταν σε σοκ ούρλιαζε».

Ο κ. Καλλίτσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως οι σωματικές βλάβες έχουν αποκατασταθεί: «Έχω σημάδια, έκανα χειρουργεία φυσικοθεραπείες» είπε και λίγο αργότερα συμπλήρωσε «ο γιατρός που με χειρούργησε είπε ότι για πρώτη φορά βίωσε ένα θαύμα».

«Βίασε την ψυχή της»

Ο μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι έχει πέσει σε αντιφάσεις.

Μάλιστα, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε το λόγο και υποστήριξε ότι μάρτυρας για πρώτη φορά ισχυρίζεται πως ο ίδιος είχε στην κατοχή του όπλο. «Το έχω πει από την πρώτη στιγμή απάντησε» ο μάρτυρας. «Του χρεώνει ( σ.σ. του αλλοδαπού κατηγορούμενου ) όπλο και μονωτική ταινία» παρατήρησε ο συνήγορος υπεράσπισης . «Ρωτήσατε τη γυναίκα μου πως είναι εδώ και ένα χρόνο  Βίασε την ψυχή της αυτός το έκανε αυτό» τόνισε ο Πάνος Καλλίτσης .

Ο 43χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε το ζευγάρι σηκώθηκε από το εδώλιο λέγοντας: «Από ένα όπλο το οποίο φέρει σιγαστήρα, και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας όπως λέτε, δεν ακούγεται πυροβολισμός».

Μάρτυρας: Στο αυτοκίνητο ακούστηκε ένα μπαμ και όταν έχεις υποστεί πυροβολισμό στην καρδιά ...

Κατηγορούμενος: Θέλω να επισημάνω ότι το τραύμα του ήταν πλάγιο. Αν τον είχα σημαδέψει στην καρδιά θα ήταν διαφορετικό. Όλα έγιναν πάνω στην πάλη.

Μάρτυρας: Εγώ καθημερινά ζω με αυτό η σφαίρα ήταν εδώ (έδειξε το στήθος του).

Κατηγορούμενος: Να επιβεβαιώσει ο μάρτυρας ότι του έχω στείλει επιστολές στις οποίες του ζητάω συγγνώμη.

Μάρτυρας: Ναι, μου χει στείλει.

Συγγνώμη από το ζεύγος Καλλίτση ζήτησε και ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κ. Καλλίτση, το έχω πει από τη πρώτη στιγμή και στους συναδέλφους μου» είπε και μέσω του συνηγόρου του υποστήριξε πως ο ρόλος του στην υπόθεση είναι περιφερειακός και περιορίζεται μόνο στο γεγονός ότι ενημέρωσε για την αναχώρηση του ζευγαριού από το μαγαζί τους.