Τι εξετάζει η Αστυνομία μετά την απελευθέρωση του 51χρονου επιχειρηματία

Τι εξετάζει η Αστυνομία μετά την απελευθέρωση του 51χρονου επιχειρηματία

Κατάθεση στην Ασφάλεια για τις συνθήκες αρπαγής του και τις ημέρες που πέρασε με τους απαγωγείς

Ελεύθερος και καλά στην υγεία του είναι ο 51χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα αρπαγής από τέσσερα άτομα στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στον Πειραιά, την περασμένη Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αφέθηκε σήμερα το πρωί ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε φιλικό του σπίτι, όπου έχουν μεταβεί οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και τον εξετάζουν για την οκταήμερη ομηρία του.

Για την απελευθέρωση του τηλεφώνησε ο ίδιος ο 51χρονος, σήμερα το πρωί στην Ασφάλεια και είπε ότι οι απαγωγείς του τον άφησαν ελεύθερο και βρίσκεται στο σπίτι του, στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν πρόκειται για την ώρα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αρπαγής αφού η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάθεση του ίδιου του 51χρονου αναμένεται να δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση αλλά η Αστυνομία εξετάζει και άλλα στοιχεία.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή προϊόντων και τον εφοδιασμό πρεσβειών και πλοίων, προσεγγίστηκε στις 27 Δεκεμβρίου από τέσσερα άτομα, με μεγάλη σωματική διάπλαση, που τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen και εξαφανίστηκαν.

Οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει με την οικογένειά του ή κάποιον άλλο απαιτώντας λύτρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε διαπραγμάτευση με τον ίδιο τον απαχθέντα επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πρώτα λόγια του ήταν πως είναι καλά στην υγεία του.

Το χρονικό της αρπαγής του

Μετά την αρπαγή του 51χρονου στις 27 Δεκεμβρίου, από τον Πειραιά, επεκράτησε «σιωπή» από την πλευρά των απαγωγέων του και κανείς δεν επικοινώνησε με την οικογένεια, για να ζητήσει λύτρα και να ξεκαθαρίσει τα κίνητρα της αρπαγής του.

Τα σενάρια που εξετάστηκαν και αναμένεται να διαφωτιστούν περισσότερο μετά την απελευθέρωσή του είναι εάν επρόκειτο τελικά για απαγωγή με αντίτιμο τα λύτρα ή ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών.

Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και το επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου.

«Ο άνθρωπος πήγαινε στη δουλειά του όπως κάθε μέρα στις 8 το πρωί, βγήκαν τρία άτομα, τον βούτηξαν χειροπόδαρα και τον πήραν σηκωτό», είχε τονίσει συγγενής του επιχειρηματία μιλώντας για την υπόθεση αρπαγής. «Δεν τον απασχολούσε κάποιο θέμα, ήταν ξαφνικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συγγενής του επιχειρηματία.

«Πρόκειται για έναν άνδρα με τρία παιδιά και μια επιχείρηση που δεν έχει προβλήματα οικονομικά. Δεν είχε πάρει ποτέ μέτρα προστασίας. Η εταιρεία είναι 35 ετών δεν είναι πρόσφατη… Δεν μου είχε δώσει να καταλάβω ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή κάτι να τον απασχολεί. Τις γιορτές τις περάσαμε μαζί δεν είπε κάτι. Στην πειραϊκή ζούσε σε ένα διαμέρισμα» είχε πει.