Σύμβουλος Επικρατείας προσέφυγε στη δικαιοσύνη γιατί δεν προήχθη

Σύμβουλος Επικρατείας προσέφυγε στη δικαιοσύνη γιατί δεν προήχθη

Ζήτησε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιλογή του Μιχάλη Πικραμένου ως αντιπροέδρου

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο σύμβουλος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Γεώργιος Ποταμιάς ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιλογή  του Μιχάλη Πικραμένου για την κάλυψη μιας εκ των κενών θέσεων αντιπροέδρων.

Ο σύμβουλος Επικρατείας στην αίτηση του διατυπώνει την άποψη ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι απολύτως αδέσμευτο κατά την επιλογή των  δικαστών που θα επιλέξει για την προαγωγή στις θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας. Μάλιστα, επισημαίνει πως ο ίδιος  παραλήφθηκε κατά τις τελευταίες προαγωγές ενώ είναι 7ος στην επετηρίδα ενώ αντίθετα προήχθη ο κ. Πικραμένος ο οποίος είναι  27ος .

Όπως αναφέρει το υπουργικό συμβούλιο δεν μπορεί να επιλέγει τους προαχθέντες μεταξύ των μελών του  δικαστηρίου ανεξαρτήτως του χρόνου υπηρεσίας που έχουν, αλλά μόνο μεταξύ εκείνων που λόγω του χρόνου υπηρεσίας τους στο βαθμό του συμβουλίου Επικρατείας, διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία δηλαδή όσοι καταλαμβάνουν έως και την 10ηθέση της επετηρίδας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...