Βίντεο και εικόνες από το ρεσάλτο του Λιμενικού στην Κρήτη που αποκάλυψε το ναρκωτικό των τζιχαντιστών

Βίντεο και εικόνες από το ρεσάλτο του Λιμενικού στην Κρήτη που αποκάλυψε το ναρκωτικό των τζιχαντιστών

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στο δρόμο των ναρκέμπορων που μεταφέρουν σκληρές «ουσίες» μεταξύ των χωρών που ελέγχουν τζιχαντιστικές και τρομοκρατικές ομάδες – Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

«Φλέβα» φαίνεται πως χτύπησαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος μετά το ρεσάλτο στο πλοίο NOKA, στα νερά νοτιοανατολικά της Κρήτης, κοντά στην Ιεράπετρα. Το πλοίο, με σημαία Συρίας είχε φύγει από το συριακό λιμάνι της Λαττάκειας με προορισμό την Βεγγάζη της Λιβύης, δυο περιοχές που κατά μεγάλο μέρος αποτελούν «λημέρια» τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ομάδων, κυρίως λόγω της αστάθειας που επικρατεί και στις δυο περιοχές.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μετά την τεράστια επιχείρηση, οι άνδρες του Σώματος προχώρησαν στην κατάσχεση μέχρι στιγμής έξι τόνων, πενήντα ενός κιλών και επτακοσίων γραμμαρίων (6.051,700) κατεργασμένης κάνναβης (η γνωστή ως «σοκολάτα»), καθώς και τριών εκατομμυρίων, εκατόν είκοσι επτά χιλιάδων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πλοίο υπήρχαν 3.127.360 χάπια του CAPTAGON, του γνωστού και ως «ναρκωτικό των τζιχαντιστών». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία του φορτίου ανέρχεται σε 100.000.000 ευρώ.

Διαβάστε για το Captagon: Πώς το ISIS ντοπάρει με ναρκωτικά τους τζιχαντιστές του για να νιώθουν ανίκητοι

Το πλοίο είχε 11μελές πλήρωμα αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πόσοι εξ αυτών είχαν γνώση του φορτίου που μετέφερε το πλοίο.

Μετά το ρεσάλτο του Λιμενικού, το πλοίο NOKA οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω εκτεταμένος και ενδελεχής έλεγχος αυτού.

Μετά από τον έλεγχο, ανακαλύφθηκαν κρύπτες με εμπορευματοκιβώτια μέσα στα οποία ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Ο διπλός πάτος που είχαν χτιστεί τα ναρκωτικά στα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στις συσκευασίες υπήρχε καφές, μπαχαρικά και πριονίδια κατέστησαν εξαιρετικά δυσχερές το ερευνητικό έργο των εξειδικευμένων υπηρεσιακών κλιμακίων, ενώ λόγω του τρόπου που τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στην κρύπτη, η διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης αυτών ήταν πολύ επίπονη και χρονοβόρα, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

Ήδη έχουν συλληφθεί και οι 11 του πληρώματος και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

To εργαστήριο παραγωγής του Captagon στον Ασπρόπυργο

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχε αποκαλυφθεί μια απίστευτη ιστορία με την ανακάλυψη του εργαστηρίου όπου παράγονται τα ισχυρά ναρκωτικά Captagon με τα οποία ντοπάρονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Το εργαστήριο βρέθηκε λίγο έξω από την Ελευσίνα, στην περιοχή του Λουτρόπυργου.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, το εργαστήριο ανήκε σε διεθνή εγκληματική οργάνωση.

Η διαδρομή που ακολουθούσαν τα ισχυρά ναρκωτικά Captagon

Το παράνομο παρασκευαστήριο εντοπίστηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Λουτρόπυργου, όπου βρέθηκε ένα φορτηγό με αριστοτεχνικά κατασκευασμένη κρύπτη, στην οποία θα τοποθετούνταν τα χάπια για να μεταφερθούν στο Κορωπί. Εκεί βρισκόταν ένα ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης με δύο μηχανές 500 ίππων η κάθε μία, μέσω των οποίων μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα. Εκτιμάται ότι μέσω του ταχύπλοου τα χάπια θα μεταφέρονταν στην Τουρκία και από εκεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Εκτός από το ταχύπλοο και το φορτηγό κατασχέθηκαν πέντε κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες σε συνδυασμό με αμφεταμίνη για την παρασκευή των δισκίων, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, φυσίγγια, μετρητά 6.000 ευρώ, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Ακόμη, βρέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των ελληνικών και των διεθνών διωκτικών Αρχών.