Διαμαρτυρία φοιτητών κατά του νόμου Γαβρόγλου στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία φοιτητών κατά του νόμου Γαβρόγλου στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη του υπουργού Παιδείας με πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και κοσμήτορες των ΑΕΙ και ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Ένταση με φοιτητές επικράτησε σήμερα το μεσημέρι έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με τη συμμετοχή των εκλεγμένων Πρυτάνεων, Αντιπρυτάνεων και Κοσμητόρων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που έχουν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα δικαιώματα που χάνουν, όπως υποστηρίζουν. Μάλιστα ζήτησαν να παραβρεθεί αντιπροσωπεία τους στη σύσκεψη, ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό.

Κάποιοι εκ των φοιτητών επιχείρησαν να παραβιάσουν την καγκελόποστα στον περίβολο του χώρου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία με κατάληξη την πλατεία Χημείου στα Πανεπιστήμια.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Μαρνέλλος, δήλωσε ότι «τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, τη διασφάλιση της αξίας των διπλωματών των φοιτητών αλλά και την εναντίωση στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ».

Στο μεταξύ, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για αύριο Τρίτη, προκειμένου να διαμορφώσει τις θέσεις της επί του αποτελέσματος της σύσκεψης.