Έγκλειστος στις φυλακές ο δράστης απόπειρας δολοφονίας στην Κατερίνη

Έγκλειστος στις φυλακές ο δράστης απόπειρας δολοφονίας στην Κατερίνη

Ο 39χρονος που είχε πυροβολήσει ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων είναι φυλακισμένος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πιερία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μετά από πολύμηνη έρευνα και συνδυαστική ανάλυση των πειστηρίων, του βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και των τεχνικών μέσων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 26χρονος από την Αρμενία, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου Έλληνα, ήδη έγκλειστου στην φυλακή για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου. Ειδικότερα, το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου 2018 οι δύο άνδρες επιβαίνοντας στο όχημα του 26χρονου, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα Κατερίνης. Ο 26χρονος παρέμεινε στο όχημα, ενώ ο 39χρονος πλησίασε πεζός και με υποπολυβόλο τύπου SCORPION πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του 47χρονου ιδιοκτήτη, που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας και από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2016. Κατά τους πυροβολισμούς βολίδα σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής του αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει. Σε ληστεία σε βάρος 56χρονης την 30η Μαΐου 2016 έξω από τράπεζα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και αφαίρεσαν από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.