«Ευχαριστούμε τους Έλληνες συμμάχους μας για την δυνατή συμμετοχή»

«Ευχαριστούμε τους Έλληνες συμμάχους μας για την δυνατή συμμετοχή»

Το tweet του Αμερικανού Πρέσβη με την χειραψία του ναυάρχου Φόγκο με τον Έλληνα πιλότο στην Νορβηγία

Θερμή χειραψία του Διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο στρατηγείο της Νάπολης, Αμερικανού Ναυάρχου με τον επικεφαλής του κλιμακίου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη ΝΑΤΟική άσκηση TridentJuncture 2018 που λαμβάνει χώρα στη Νορβηγία, απεικονίζει η φωτογραφία στο tweet του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, με το σχόλιο «Ευχαριστούμε τους Έλληνες συμμάχους μας για την δυνατή συμμετοχή σας».

Να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν ο Ναύαρχος Φόγκο απαντώντας σε ερώτηση του news.gr στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, είχε πει τα καλύτερα τόσο για την απόδοση των Ελληνικών F-16 που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις της άσκησης στον αρκτικό κύκλο αλλά και για τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ.

Να θυμίσουμε πως όπως είχε δημοσιεύσει το news.gr η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με την αποστολή 4 μαχητικών F-16 που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις στον αρκτικό κύκλο και επιτελικό προσωπικό σε προωθημένο στρατηγείο ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση Trident Juncture συμμετέχουν συνολικά 50.000 στρατιώτες, 65 πολεμικά πλοία και 250 μαχητικά αεροπλάνα στον αρκτικό κύκλο στη Νορβηγία.